TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Macaristan'daki Türk iş adamları Ankara'ya çıkarma yaptı

Macaristan'daki Türk iş adamları, geçtiğimiz Şubat ayı başında Macaristan'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan'ın Türk iş adamlarına koyduğu hedef doğrultusunda Ankara'ya çıkarma yaptı.
Macaristan'daki Türk iş adamları Ankara'ya çıkarma yaptı

Macaristan'da yaşayan Türk iş adamları, geçtiğimiz Şubat ayı başında Macaristan'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk iş adamlarına koyduğu hedef doğrultusunda Ankara'ya çıkarma yaptı.

Macaristan ziyaretinde Macaristan ile Türkiye arasındaki yıllık ticaret hacminin 2 milyar dolardan 5 milyar dolara yükseltilmesini isteyen Başbakan Erdoğan'ın direktiflerini yerine getirmek isteyen Macaristan'daki Türk iş adamları Ankara'ya geldi.

Macaristan Türk iş adamları heyetine Türk-Macar Ticaret Odası Başkanı ve DTİK Macaristan Komisyonu Üyesi Suat Karakuş başkanlık ediyor. Heyette, odanın Türkiye eş başkanı Alpaslan Kaya, başkan yardımcıları Cabir Özel ile Bülent Mete, odanın yönetim kurulu üyeleri Mustafa Sezen ve Birol Öztürk'ün yanı sıra, Macar-Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı Macar Milletvekili Tamas Hegedüs bulunuyor.

Heyet, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari'yi Büyükelçilik konutunda ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyarette, iki ülke arasında yapılması gereken ekonomik projeler ele alındı.
Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari toplantının ardından İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın resmi Macaristan ziyaretinin ardından kendisini ziyaret etmeye gelen Macaristan'daki Türk iş adamlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Hovari, Macar devletinin ve halkının Türklere bakış açısının çok candan olduğunu, iki ülke arasındaki yıllık 2 milyar dolarlık ticaret hacmini çok az bulunduğunu belirtti.

Karakuş ise, 2013-2014 yılları içinde Macaristan'da yatırım yapan Türk şirketlerinin ve Türkiye'de yatırım yapan Macar şirketlerinin sayısında patlama yaşanması için hummalı bir çalışma başlattıklarını, başta turizm, enerji ve ulaşım sektörü olmak üzere Türk ve Macar şirketlerle bir dizi toplantılar yapacaklarını açıkladı.

Yorum Yazın