TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mahalle olan köylerin meseleleri masaya yatırıldı

İnegöl Muhtarlar Derneği, 30 Mart seçimleri ile birlikte mahalleye dönüşen köylerin meselelerini masaya yatırdı.
Mahalle olan köylerin meseleleri masaya yatırıldı
İNEGÖL / İHA - Dernek binasındaki toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çuluk ile muhtarlar katıldı. Çuluk, köylerin meselelerini konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Serbestol ise, köylerde en çok sıkıntının BUSKİ ile ilgili olduğunu belirterek, “Köylerde özellikle su ile ilgili büyük sıkıntı var. Biz bugün burada BUSKİ’den de bir yetkilinin olmasını isterdik. Davet ettik, ama gelmediler. Onun yerine sıkıntılarınızı Bülent Temelli’ye yöneltin. Köylerde ayrıca cami ve tuvaletlerin temizliği ile ilgili problem var. İmamlar bile tuvalet temizlemeye başladı. Ben her köye gittiğimde bunları duyuyorum” dedi.

İnegöl’de bulunan muhtar derneklerinin tek çatı altında birleşmesi gerektiğini ifade eden Serbestol, “Herkesin ortak noktada buluşması şart. Bunu anlatmak bizim muhtarlarımıza düşüyor. 116 muhtarın ayrı gruplarda olması, bir tarafın ağır basması olmamalı. Herkesin huzurunda bir sandık kurup, hangi derneğin hangisine katılacağı belirlenebilir. Karar verici muhtarlar olsun. Burada siyasilerde sıkıntıya düşüyor. İki tarafın işini halletmek daha zor oluyor. Tak çatı altında birleşmeniz size güç verir. Burada siyasilerimizde sizlere yardımcı olmalı. Şu anda İnegöl’ün patronu Alinur Aktaş. Bizim muhtarlar olarak onunla çalışmamız gerekiyor. İşe siyasi olarak bakmayın. Kendi işleyişiniz ile bu birleşme konusunu halletmelisiniz. İki taraf da birleşmek istiyorsa koyun bir sandık işi tatlıya bağlayın” diye konuştu.

Muhtarların iki ayrı derneği olmasının kendilerini zorladığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Bizim için hangi derneğin üyesi olduğunuz mühim değil. Siz mahallenize hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Bizim de sizlere hizmet etmek boynumuzun borcudur. Ancak bölünmüşlük olmasını istemeyiz. Birlik olan yerde rahmet ve bereket vardır. Belediye başkanımız da geçtiğimiz toplantıda bir arada olmanız gerektiğini söyledi. Ben bugün 116 muhtarımızı burada görürüm umuduyla gelmiştim. Bunu çözecek olan da sizsiniz. Siyaset derneklere müdahale etmez. Bunu sizin çözmeniz lazım. Birçok mahallede yeni muhtar olan arkadaşlarımız var. Sizler birbirinize düşman değilsiniz. Tek çatı altında toplanın ki bundan sonra birleşme değil de hizmetler konuşulsun. Ancak sizler bizden yardım isterseniz size seve seve yardımcı oluruz. Son kararı verecek olanlar yine sizlersiniz” diye konuştu.
Yorum Yazın