• Genel

Manisa Spil Milli Parkı'nda yabani hayvanlara yem bırakıldı

Manisa'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, Spil Dağı Milli Parkı'nda bulunan yılkı atları, yaban hayvanları ve kuşların beslenebilmesi amacıyla doğal ortama yem bırakıldı.
Manisa Spil Milli Parkı'nda yabani hayvanlara yem bırakıldı
Ozan Koltuk - İHA - Hava sıcaklıklarının neredeyse eksi 10 dereceyi bulduğu Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda yaşayan yabani hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Dağın bin 400 metre yüksekliğinde bulunan Spil Milli Parkı'nın ev sahipleri haline gelen yılkı cinsi 500 atın bulunduğu, ayrıca çok çeşitli kanatlıların yaşam alanı olan bölgeye 600 kilo buğday, 500 kilo saman ve ekmek bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Spil Dağı Milli Park Şube Müdürü Mustafa Kandırmış, "Havaların soğuk olduğu ve kış şartlarının çetin yaşandığı Spil Dağı Milli Parkı'nda yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışması her sene olduğu gibi bu sene de yapılmaktadır. Özellikle hava sıcaklıklarının eksilere düştüğü şu günlerde yemleme çalışmaları sadece bugün değil, mevsim boyunca sürecektir" dedi.

Hayvanlara yem bırakılmasının ardından, çalışanlar yaktıkları mangal ateşinde ısınırken, Spil Dağı Milli Parkı'na bulunan yılkı atlarının yaylım alanı olan Atalanı mevkiinde bulunan gölün ise buz tuttuğu görüldü.
Yorum Yazın