TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Manisa tarzanı mezarı başında dualarla anıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri kapsamında Manisa Tarzanı, Çatal Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı.
Manisa tarzanı mezarı başında dualarla anıldı
Salih Berktaş - Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri çerçevesinde, doğa dostu Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, Çatal Mezarlığı’ndaki kabristanlığında dualarla anıldı.

Mezarlıkta düzenlenen anma törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun ve Azmi Açıkdil, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, TEMA Vakfı ve AKUT Manisa üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Manisa Tarzanı hakkında bilgiler veren Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, "Onu hiç bir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Bağdat'ta 1899 tarihinde hayata gelmiş olan bu değerli insan daha sonra Manisalı oldu. Manisa'yı vatan seçti. O zamanlar tabi Bağdat da Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı bir bölge olduğu için bizim insanımız. Kurtuluş Savaşı'nda büyük yarar gösterdi. Madalya sahibi olduktan sonra Manisa'ya yerleşti. Bunun yanında çok kıymetli bir yönü vardı. Büyük bir doğa sever. Gerçek bir Tarzan. Biz çocukluğumuzda Tarzan filmleriyle büyüdük. Tarzanımız gerçek bir Tarzan gibi yaşadı. Örnek oldu ve hayattan göçtü. Belediyede de bu doğa sevgisinden dolayı 1 Haziran 1933'te 30 lira maaşla Bahçıvan Yardımcısı olarak göreve başlamış ve belediyeden emekli oldu" dedi.

Köroğlu'nun konuşmasından sonra Manisa Tarzanı dualarla mezarı başında anıldı.
Yorum Yazın