TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Manisalı tır şoförünün ehliyet isyanı

Manisa'da 8 yıl önce karıştığı ölümlü trafik kazası nedeniyle mahkeme tarafından para cezasına çarptırılan tır şoförü, 8 yıl boyunca el konulmayan sürücü belgesinin, davanın sonuçlanmasına ramak kala elinden alınmasının mağduriyetini yaşadığını ifade etti.
Manisalı tır şoförünün ehliyet isyanı
İHA - Edinilen bilgiye göre, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki tır şoförü Erdal Patır, 2009 yılında şoför olarak çalıştığı tır ile Manisa-İstanbul karayolunda ölümlü kazaya karışarak 8/3 kusurlu bulunmuştu.

Sürücüsü olduğu tıra arkadan başka bir araç tarafından çarpılan ve bir kişinin ölmesiyle sonuçlanan kazanın akabinde tır şoförü Patır, gözaltına alındıktan sonra 60 gün hapis yatarak ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. O dönemde evli ve 1 çocuk babası olan Patır’ın Manisa 2. Ağır ceza Mahkemesi tarafından yargılanmasına 2010 yılında başlandı. Mahkeme tarafından 2016 yılının Ocak ayında 30 bin 400 TL para cezası onanan Patır, yine mahkeme tarafından tanınan 24 aylık vade imkanı ile hakkında verilen para cezasının tamamını ödedi.

"Böbreğimi mi satayım?"
Para cezasının tamamını ödeyen ve devlete olan borcunu kapatan Patır, dava dosyasının kapanmasını beklerken bu kez de sürücü belgesinin 2 yıl boyunca elinden alınacağını öğrendi. Kazanın olduğu tarihten günümüze kadar sürücü belgesinin elinden alınmamasına, dava dosyasının neredeyse kapanma aşamasına geldiğinde sürücü belgesinin istenmesine anlam veremediğini belirten tır şoförü Patır, "Sürücü belgem olmadan bana kimse iş vermez, bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim, böbreğimi mi satılığa çıkarayım. 2009 yılında yaşamış olduğum talihsiz, elim bir kaza nedeniyle psikolojim, sosyal ve aile yaşantım bitti. Yapılan incelemeler neticesinde 8/3 kusurlu bulunmama ve trafikte bana arkamdan başka bir araç tarafından çarpılmasına rağmen kasten adam öldürmüş gibi yargılandım" dedi.

"Para cezasını ödemek için her yere borçlandım"
Kazanın gerçekleştiği tarihten günümüze kadar ehliyetinin kapanmamasına şaşırdığını belirten Patır, “Bana arkadan çarpan araç sürücüsünün yanında bulunan eşi kaza anında rahmetli olması neticesinde 2 ay hapis yattıktan sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım. Bu zaman zarfı içerisinde ne ehliyetimi isteyen ne de soran oldu. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Manisa 2. Ağır ceza Mahkemesi tarafından hakkımda 30 bin 400 TL para cezası kararı verildi. Ben bu parayı dişimden, tırnağımdan arttırarak, gecemi gündüzüme katarak, eşimden dostumdan borç alarak ve bankalardan kredi çekerek ödedim, her yere borçlandım” diye konuştu.

“Ruh sağlığımı kaybettim”
Ailevi, sosyal ve ruhsal olarak yaşadıklarından olumsuz derecede etkilendiğini belirten tır şoförü Patır, “Bu zaman zarfı içerisinde yaşanan olaylardan ötürü psikolojik bunalıma girerek ruh sağlığımı ve eşimi kaybettim. Eşim beni terk etti ve boşandık. Ben borcumu ödedikten sonra davanın düşeceğini ve beraat edeceğimi düşünürken yeni bir kötü haberle sarsıldım. Kamu davası olarak hakkımda verilen kararlar ve kanunlar gereği sürücü belgeme 2 yıllığına el koyacaklarını söylediler. Sürücü belgem olmadan bana kimse iş vermez, bu kadar borcu ehliyetim olmadan nasıl çalışıp ödeyeceğim, böbreğimi mi satılığa çıkarayım? Kaza tarihinden bu güne kadar geçen 8 yıllık zaman dilimi içerisinde, ekmeğimi kazandığım sürücü belgeme el konulmayarak 8 yıl sonra tam dava düşecek derken el konulması mantık dışı değimlidir? Ben devletime, vatanıma ve milletime vatandaşlık borcumu hem maddi hem de manevi olarak sonuna kadar ödemiş, vicdanı rahat biri olarak sadece ehliyetimin kapatılmamasını istiyorum. Bunu yetkililerden ve yüce Türk adaletinden rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın