TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mehmet Ali Alabora: 'Şuan can güvenliğim yok' dedi

Ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde oynadığı 'Mi Minör' isimli oyunda 'Gezi Parkı Provası' yapıldığı iddialarını yalanlandı.
Mehmet Ali Alabora: 'Şuan can güvenliğim yok' dedi

Bir gazetede yayınlanan haber üzerine açıklama yapan Alabora, "Mi Minör’’ isimli oyunun olayla hiçbir alakası olmadığını belirterek, "Bu süreçte hedef gösterildim. Şuan can güvenliğim yok" dedi.
Bir gazetede yer alan haberde Mehmet Ali Alabora’nın yazıp yönettiği "Mi Minör" adlı oyunda AK Parti'ye ait şekilleri çağrıştıran sembollerin kullanıldığı, halkın nasıl isyan etmesi gerektiği, isyan ederken de sosyal medyada nasıl örgütleneceğinin anlatıldığı ve oyunun ‘‘Gezi Parkı Provası’’ olduğu iddia edildi.

Bunun üzerine Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora, iddiaları sert bir dille yalanladı. Ünlü oyuncuya basın toplantısında sanatçı arkadaşları ve meslektaşları da destek verdi. Kendisi için her şeyin attığı ‘Mesele sadece ağaç meselesi değil' tweeti ile başladığını belirten Alabora, "Benim için mesele gezi parkı kadar emek sinemasının yok edilişi, şehir tiyatrolarındaki önemli değişiklikler, devlet tiyatrolarının kapatılmak üzere oluşu, Haydarpaşa garının kapatılması gibi birçok meselenin ifade edilmesi gibi geldi. Ben 'mesele sadece gezi parkı değil' derken bunu kast ediyordum" dedi.

Gezi parkı olayları süresince diyalog yolunun açılması için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirten Alabora, "İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya sanatçılar olarak şiddetin durması için görüşme çağrısı yaptık. Kendisi beni aradı ve aracı olmamı istedi. Bende kendisine Taksim platformu ile irtibata geçmelerinin daha sağlıklı olacağını söyledim. Yine AKP Milletvekili Bülent Turan da beni aradı ve aynı şeyi ona da söyledim. Ve bunları platforma da aynen ilettim. Ben olayların gezi dışına çıktığı günden bu yana yani 10 gündür ben toplam 14 tane tweet atmışım. 11 retweet yapmışım. 5 kişiye de cevap yazmışım. Bu süreçte tansiyonun düşmesi ve diyalog yolunun açılması için elimden geleni yaptım. Hemen herkes polis baskını olmasa olayların bu noktaya gelmemiş olacağına vurgu yapıyor. O zaman nasıl oluyor da benim baskından önce atılmış tweetim kimilerince olayın tek sorumlusu olarak gösteriliyor" dedi.

Gazetenin yaptığı habere ilişkin iddialara da cevap veren Alabora, gazete 'bu ne tesadüf' manşeti ile 'önce sahnede sonra Taksim'de' yazarak, yönetmeni ve başrol oyuncusu olduğum içinde uzaylıların dahi olduğu Türkiye ile hiçbir ilgisi olmayan tamamen kurmaca bir ülke olan Pinama gecen ve fantastik bir oyum olan Mi Minör isimli tiyatro eseriyle akla mantığa sığmayacak bir şekilde gezi parkı olayları arasında bağlantı kurmaya ve kurdurmaya çalışmıştır. Sadece İstanbul'da olmak üzere 23 kez oynanmış onlarca televizyon ve gazetede yer almış toplamda üç mekanda izinli bir şekilde oynanmış bir oyundan böylesine aklı zorlayan bir sonuç çıkarmak ancak kasıtlı olur" şeklinde konuştu.

Sıkıntılı bir süreç yaşadığını anlatan Alabora, şunları söyledi:
"Bu gelişmeler yaşanırken yurt dışından bilmediğim ve tanımadığım bir isim tarafından ve benimle görüşmek isteyen İngilizce 2 adet e-posta aldım. Bu e-postaları hukuken gereğinin yapılması için avukatıma bildirdim. Aynı zamanda gazetede çıkan haberle ilgili avukatım gerekli hukuki girişimi başlattı. Ayrıca medya ve sosyal medya aracılığı ile hedef gösteren ve tehdit edenlerle ilgili hukuki takibi yapıyoruz. Can güvenliğim olmadığından bugün avukatım gerekli makamlara koruma talebinde bulunacak."

Yorum Yazın