TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

​Menderesleriyle ünlü yaylaya tatil köyü

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'na içerisinde apart ev, restoran, spor alanları ve eğlence mekanlarının bulunduğu tatil köyü inşa ediliyor.
​Menderesleriyle ünlü yaylaya tatil köyü
AA - Ordu'da doğal menderesleriyle ünlü bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'na tatil köyü kuruluyor.

Aybastı ilçesindeki doğa harikası menderesleri ve yayla gölüyle ziyaretçilerine farklı güzellikler sunan Perşembe Yaylası'na tatil köyü kurulması için belediye girişimde bulundu.

İş adamı Mustafa Çetinkaya tarafından yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan tatil köyüyle hem konaklama probleminin aşılması hem de bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin daha uzun süre kalması hedefleniyor.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce gündeme gelen tatil köyü kurulması için çalışmalara tam anlamıyla başlandığını söyledi. 



Proje kapsamında yaylada tamamen ahşaptan, doğaya uyumlu 30 apart ev inşasına başlandığını belirten Gündoğar, tatil köyünde ayrıca restoran, spor alanları, mescit ve eğlence mekanları olacağını ifade etti.

Gündoğar, tatil köyünde hobi bahçesi, ATV parkuru ile at gibi hayvanların bulunacağını kaydederek, iş adamı Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Tatil köyünün tam bir kompleks halinde yaklaşık bir yılda tamamlanarak turizme kazandırılacağını belirten Gündoğar, projenin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle 200 kişinin aynı anda konaklayabileceğini aktardı.

Gündoğar, tatil köyü sayesinde yayladaki konaklama sorununun büyük ölçüde aşılacağını söyledi.

İşletmecisi Mustafa Çetinkaya da Tarım ve Orman Bakanlığının hazırlamış olduğu projeye talip olarak tatil köyünü 30 yıllığına kiraladıklarını söyledi.

Yaklaşık 94 dönüm arazi üzerine kurulan tatil köyüne doğaya uygun ve yöreye yakışır ahşap ev yaptıklarını kaydeden Çetinkaya, projenin birinci etabında sona gelindiğini ifade etti.

Çetinkaya, bölgeye gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını, bu tesis sayesinde turistlere güzel hizmet sunma imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi. 
Yorum Yazın