TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mersin'de aile hekimlerinin grevi devam ediyor

Mersin’de, aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi devam ediyor. Eylemin 3. gününe giren aile hekimleri, Özgür Çocuk Parkı’nda devam ettikleri eylemde, davul zurna eşliğinde halay çekerek Roman havası oynadı.
Mersin'de aile hekimlerinin grevi devam ediyor
MERSİN / İHA - Mersin Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Aile Hekimleri Derneği üyeleri, Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkında sürdürdükleri iş bırakma eyleminin 3. günü basın açıklaması yaptı.

Öğle saatlerinde bir araya gelen aile hekimleri ve sağlık çalışanları, davul zurna eşliğinde roman havası oynadıktan sonra halay çekti. İş bırakma eylemi hakkında bilgi veren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen, "Onurlu mücadelemize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Burada yer alan bütün arkadaşlar iş bırakmayı göze almış kişilerdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs günü yaptığı açıklamada, ’kimsenin önünde düğmenizi iliklemeyin, kimseye boyun eğmeyin’ sözünü, burada bulunan herkes uygulamaktadır. Kimsenin önünde düğmemizi ilikleyip, başımızı öne eğmeyeceğiz. Üyesi olduğumuz Aile Hekimleri Federasyonu’nu da tavrından dolayı kınıyoruz. Eğer bu şekilde devam ederlerse üyeliğimizi geri çekmeyi düşünüyoruz" dedi.

Dr. Şen’in ardından, hazırlanan basın açıklamasını okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, grevlerinin 3. gününde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Her türlü baskıya, tehdide, şantaja karşı 3 gündür hizmet üretmeyen, alanları terk etmeyen Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları olarak direnişimizin 3. günü sizleri selamlıyoruz. Aile hekimliğini, bizleri köleleştirmek olarak gören, her türlü çağ dışı çalışma şartlarını bize dayatan, esnek, kuralsız çalışmayı bizlere kabul ettireceğini düşünenlere inat, henüz eylemimiz bitmeden zaferimizi ilan etmiş durumdayız. Zaferi ilan ettik, çünkü bu mücadele kendi şahsi çıkarlarımız için değil, halkın sağlık hakkı için verilmiş bir mücadeledir. Zaferimizi ilan ettik, çünkü bu mücadele çocuklarımıza onurlu bir mücadele bırakmak için verilmiş bir mücadeledir. Zaferi ilan ettik, çünkü bizlere kölelik sistemini dayatmak isteyenlere karşı ’bizi hiçe sayanlar bilsin, bundan sonra her şey biziz’ dedik."

Mücadelelerinin devam edeceğini dile getiren Uğurhan, "Bu eylem sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Mersin halkına ve emek-demokrasi güçlerine buradan bir kez daha teşekkürlerimizi iletirken, bu eylemlilik sürecini sabote etmeye çalışan ve göstermelik olarak bir günlük iş bırakma kararı alan Aile Hekimleri Federasyonu ve Türk Sağlık Sen’i de kınıyor ve bir an önce sağlık çalışanlarının yanında olmaya, onların sorunlarına ortak olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorum Yazın