TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Metina Derneği'nin yeni başkanı göreve 'Barışla' başladı

Geçtiğimiz günlerde başkanını değiştiren Metina Derneği, yeni başkanı Mehmet Özçelik yönetiminde Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan Yetiştiren ile Karatay aileleri arasında geçtiğimiz günlerde başlayan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle herhangi bir can kaybı olmadan barışla sonuçlandı.
Metina Derneği'nin yeni başkanı göreve 'Barışla' başladı
Metina Derneği'nde yapılan barış törenine başkan Mehmet Özçelik ve yönetimi, Çınar ilçesinin kanaat önderlerinden ve Metina Derneği başkan yardımcısı ve Tilver Köyü muhtarı Hikmet Kaya, Metina Derneği kurucu başkanı Esat Güngörür, Metina Derneği Barış Komisyonu Başkanı Yusuf Durmaz, eski Bağlar Belediyesi eşbaşkanı Eşref Güler, Çarıklı Eski Belediye Başkanı Servet Güngörür ile her iki ailenin mensupları katıldı.

"HER İKİ AİLENİN OLUMLU TAVRI BARIŞIN SAĞLANMASINDA ETKİLİ OLDU"
Derneğin yeni başkanı Özçelik, yaptığı açıklamada; "Bu barışı yaparken her iki aile de olumlu yaklaştı. Husumetin başlamasına neden olan Karatay ailesi, husumetin başladığı günden son güne kadar saygılı bir şekilde iş yerlerini ve çalışmalarını durdurdular. Buna karşılık Metina Aşireti ileri gelenleri derneğimizde toplanarak konu üzerinde istişare ettiler. Derneğimiz başta olmak üzere aşiret büyüklerimiz ile birlikte sonucu uzlaşmayla bağlayacağımıza karar verdik. Bu karardan sonra derneğimizin değerli üyeleriyle, başkan yardımcılarıyla, barış komisyonumuzla birlikte Metinalı ileri gelenleri Çınar Ortaören Köyü'nde bulunan Yetiştiren ailesine uğrayarak derneğimizin kararını ileterek bu konuda onları da ikna ettik. Onlar da ikna yoluyla bizi ve büyüklerimizi kırmadan olumlu cevap vermesi sonucu bu barış sağlandı. Bu barışta emeği geçenlere teşekkür eder, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

"BARIŞIN OLDUĞU YERDE HUZUR VAR"
Her iki aileye teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı veren derneğin başkan yardımcısı ve Tilver Köyü Muhtarı Hikmet Kaya da sağlanan barışla ilgili şunları kaydetti; "Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettiği için derneğimizin önde gelenlerine, bu süreçte alın teri döken herkesten Allah bin kere razı olsun. Barışın olduğu yerde huzur var. Bölgemizde huzurumuzun bozulmaması için herkesin çevresindeki sorunların çözümü için üzerine düşeni yaparak barışa katkıda bulunması gerekir."
Yorum Yazın