TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Milli oyuncu körleme oyunuyla izleyicileri mest etti

Geleneksel Sancaktepe Gelişim Merkezi Satranç Turnuvası’nın açılışına katılan milli sporcu Kıvanç Haznedaroğlu izleyicilere eşsiz bir gösteri sundu. Haznedaroğlu oyun tahtasını görmeden karşılaştığı 5 rakibini mağlup etti.
Milli oyuncu körleme oyunuyla izleyicileri mest etti
İSTANBUL / İHA - Sancaktepe Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Geleneksel Sancaktepe Gelişim Merkezi Satranç Turnuvası hafızalara kazınacak bir gösteriyle start aldı. Turnuvanın açılış gününde Grand Master (Büyük Usta) ünvanlı milli satranç oyuncusu Kıvanç Haznedaroğlu seyircilere eşine az rastlanacak bir gösteri sundu.

Haznedaroğlu, oyun tahtasına bakmadan aynı anda karşılaştığı 5 rakibini de mağlup etti. Uluslararası arenalarda birçok kez Türkiye’ye başarılar kazandıran Haznedaroğlu yaptığı ‘Körleme’ olarak adlandırılan gösterisiyle izleyicileri ve turnuvaya katılan öğrencileri şaşkına çevirdi. Rakiplerin hamlelerinin tek tek akılda tutulduğu ve buna göre taktik oluşturulan gösteride Haznedaroğlu’na sadece taşların koordinatları söylendi. Oyun tahtasını görmeden 5 rakibe karşı mücadele veren Haznedaroğlu 2 kez ‘Mat’ ederek kazanırken, 3 kez de rakiplerini çaresiz bırakarak galibiyeti göğüsledi.

Haznedaroğlu, Turnuvanın açılış gününe Kıvanç Haznedaroğlu’nun yanı sıra Grand Master ünvalı diğer milli sporcular Barış Esen, Emre Can, Betül Yıldız, ve Kübra Öztürk de katıldı. Anasınıfı, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde 80 okuldan turnuvaya katılan toplam da 323 öğrenci kıyasıya mücadele verdi.

Geleneksel Sancaktepe Gelişim Merkezi Satranç Turnuvası’nda konuşan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal satranç dışında diğer spor dalları içinde çalışmalarının olduğunu belirterek, izleyicilere eşsiz bir gösteri sunan Grand Master Kıvanç Haznedaroğlu’yu tebrik etti.

Diğer Milli sporcular ile sahneye çıkan Kıvanç Haznedaroğlu ise yaptığı konuşmada giderek artan bir katılımın olduğunu belirterek, “Artık Sancaktepe santranç ilçesi olmuş. Sayın başkana ve değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Satranç Türkiye’de yükselen bir spor. Bugünkü turnuva İstanbul’da gördüğüm en kalabalık turnuvalardan birisi” dedi.

Turnuvanın ilk gününde anasınıfı kategorilerinde günün galiplerine madalya ve satranç takımı hediye edildi. Turnuva yarın da devam edecek.
Yorum Yazın