TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Minik öğrenciler ilk kez kitap yazdı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri Kalemce isimli ilk kitaplarını yayınladı.
Minik öğrenciler ilk kez kitap yazdı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde 26 öğrenci tarafından hazırlanan Kalemce isimli kitabın tanıtımı ve imza günü nedeniyle Gazi İlköğretim Okulu’nda etkinlik düzenlendi. Minik yazarlar okulda yapılan törende 115 sayfalık Kalemce isimli kitabı imzalayıp okurlarına hediye etti. İmza günü ve kitabın tanıtımı nedeniyle 26 öğrenci pasta kesip kutlama yaptı.

Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Abdurrahman Tülüce, ilçede ilk kez bir ilköğretim okulu öğrencilerinin kitap hazırladığını belirterek, kitabın içerisinde yer alan bir çok yazının Zonguldak ve Ereğli’de düzenlenen yarışmalarda da önemli dereceler aldığını ifade etti. Sekiz ay süren çalışma sırasında öğrencilere okul bünyesinde Türkçe Öğretmeni Hasan Erçelik öncülüğünde kurulan bir ekip ile yazarlık eğitimleri verildiğini söyleyen Tülüce, ortaya çıkan eserin ileride tıpkı Kelebeğin Rüyası gibi filme dönüştürülebileceğini dile getirdi.

Karadeniz Ereğli’de ilk kez bir ilköğretim okulu öğrencileri tarafından bir kitap hazırlandığını anlatan Tülüce, şunları söyledi: "Bunu Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri hazırladı. Daha önce başka okullarda dergi ve gazete çalışmaları yapılmıştı ancak kitap olarak Gazi İlköğretim Okulu böyle bir çalışma yaptı. Bu gün hazırlanan kitabın tanıtımını yapmaktayız. Ben bu kitabı hazırlarken öğretmenlerimize şunu söylemiştim; ‘Tıpkı Kelebeğin Rüyası Filmi’ndeki gibi bu kitabı hazırlayan küçük kalemlerimiz bir tanesi ileride çok ünlü bir yazar olacak. İleride bir film çekilecek. Ve o filmin başlangıcı Gazi İlköğretim Okulu olacak’ demiştim çocuklarımıza. Bu istek ve hayalle yola çıktık. Kitabı yazarken 26 öğrencimiz çalıştı.

Sene başından bu yana yazarlık egzersiz eğitimleri yaptık. Öğretmen olarak Hasan beyi bu ekibin başına verdik. Öğrencilerimiz sene başından bu güne kadar çeşitli yazılar, şiirler ve makaleler yazdı. Bunlarla biz yarışmalara katıldık. Bu yarışmalarda öğrencilerimiz yazıları ile önemli dereceler elde etti. Biz öğrencilerimizin eserlerini bir kitapta toplamaya karar verdik. Bu günde imza günü düzenleyip kitabımızı kamuoyuna tanıtıyoruz.”

Sene başından bu yana yazdıkları yazıların ardından kitabı hazırlamaya başladıklarını söyleyen Gazi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Aleyna Taş, “Hepimiz bu kitabı kalemce ilmek ilmek yazdık. Sabırla ve hiç pes etmeden uğraş verdik. Hep bir adım ileri gitmeye çalıştık. Kitabı yazmamıza vesile olan Hasan hocamıza teşekkür ediyorum. Dünyadaki bütün kalemlerin sevgiyi yazmasını diliyorum” dedi.
Kitabı yazarken bazı zorluklar çektiklerini belirten Gazi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sinem Öztürk de duygularını şu şekilde anlattı:

“Yanlış yapsak ta, kalemlerimiz titrese de hep ardında koştuk. Yanlışlarımızı düzelttik. Sevgiyle yazdık kitabımızı. Duygularımızı ve düşüncelerimizi hep kalemce ifade ettik. Bazen zorluklar çıksa da ardından hep gülümsemeler ortaya çıktı. Kitabımızın sonunda da gördüğünüz gibi arkadaşlarımızın hepsinin de yüzlerinde gülücük ifadeleri var."

Geçen yıl ilk olarak Gazi’nin Sesi adında bir dergi hazırladıklarını ve öğrencilerinin güzel yazılar yazdığını dile getiren Gazi İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Hasan Erçelik, bu yazıları yazarlık egzersizleri eğitimi ile daha farklı bir ürüne dönüştürdüklerini söyledi. Erçelik, konuşmasında şu bilgileri verdi: “Bizim amacımız hem toplumdaki bir eksikliğe değinmek hem de okulumuzun çevresinde okuma oranını artırmaktı. Çünkü kitap okuma oranını artırmadan yazmaya ulaşamayız. Önce okumamız, biriktirmemiz ve gözlemlememiz lazım.

Düşünmemiz lazım ki bunları yazıya dökebilelim. Biz 8 ay boyunca yaptığımız çalışmalarla kitabımızı ortaya çıkardık. Kitabımızda 25 öğrencimizin 109 yazısı var. Hikayeler, masallar, şiirler, denemeler var. Bu yazılarla hem ilimizde hem de ilçemizde dereceler aldık. Bu okulumuz adına büyük bir başarıdır.”

Yorum Yazın