TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Mozaikler şehri' bayramda ziyaretçilerini bekliyor

Gaziantep'te bulunan, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden Zeugma'nın yanı sıra farklı temalardaki 12 müzede, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi rekoru kırılması hedefleniyor.
'Mozaikler şehri' bayramda ziyaretçilerini bekliyor
AA - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 25 müzeden 12'sinin bulunduğu Gaziantep, sahip olduğu kültürel zenginlik ve bunların sergilendiği alanlara yapılan yatırımlarla önemli hizmetler sunuyor.

"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülen Zeugma Mozaik Müzesi'nde, "Çingene Kızı", "Mars Heykeli", yaklaşık 150 metrekarelik duvar resmi, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden Zeugma'ya ilgi her geçen gün artıyor. Burası, kentin en çok ziyaret edilen müzesi durumunda bulunuyor.

Zeugma'nın yanı sıra Arkeoloji, Hasan Süzer Etnografya, Yesemek Açık Hava, Atatürk Anı, Kültür ve Tarih, Savaş, Beyazhan Kent, Emine Göğüş Mutfak, Oyuncak, Gorgo Medusa Cam Eserler ile Mevlevi Kültürü ve Vakıf Eserleri müzeleri de 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçilerini bekliyor.

"Ziyaretçi sayısındaki düşüşü adeta doping yaparak kıracağız"
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, AA muhabirine, kentin "müzeler şehri" şeklinde anılmasından gurur duyduklarını söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının kendileri için fırsat olduğunu dile getiren Aykanat, şöyle devam etti: "İnsanlar buraya akrabalarını ziyarete gelirken, mutlaka müzelerimizi gezsinler. Başta dünyanın en büyük müzelerinden Zeugma Mozaik Müzesi ve diğer müzelerimizi mutlaka görsünler. 9 günlük bayram tatili süresinde yurt içi ve dışından gelecek misafirlerimizle, son günlerde yaşanan ziyaretçi sayısındaki düşüşü adeta doping yaparak kıracağız. Kentimizin ziyaretçi akınına uğrayacağını rahatlıkla görebileceğiz."
Yorum Yazın