TİC Holding Header
  • USD 32.538
  • EUR 34.777
  • Altın 2489.754
  • BIST 100 9586.02
  • Genel

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya basın mensuplarıyla bir araya geldi

Belediye Başkanı Feyat Asya 2021 yılında yapılan belediye hizmetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldiMuş Belediye Başkanı Feyat Asya, geçmiş bir yılın hizmetleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek yatırım ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya basın mensuplarıyla bir araya geldi
Mehmet Aslan - 2021 yılında 200 milyon TL civarında bir bütçe belirlediklerini ifade eden Başkan Asya, öngörülen bütçeyi yüzde yüze yakın gerçekleştirmeyi başardıklarını kaydetti.
Başkan Asya’nın basın toplantısında değindiği konu başlıkları şu şekilde:

İLİMİZİN EN BÜYÜK SORUNUNU GİDERDİK
2017 yılında ilk kazmayı vurduğumuz 2019 yılının sonlarına kadar önemli kısımlarını tamamladığımız içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmamız evsel bağlantılar dahil tamamen sona erdi.

Karşıyaka Mahallesinde Cumhuriyet Caddesindeki 3 Nolu su deposunu ikame edecek yeni bir içme suyu inşası tamamlandı. İnşaat çalışmaları tamamlanan 3 bin ton kapasiteli depo gerekli testlerin ardından devreye alındı. Muratpaşa Mahallesi’nde yapılan 3 bin 500 ton kapasiteli depo da kullanılmakta. Alparslan 2 Barajında gelecek su için kurulan 7 bin 500 tonluk depo ise kullanıma hazır hale getirildi.

CUMHURİYET CADDESİ ÜST YAPI PROJESİ
Şehrimizin en önemli ikinci güzergâhı konumundaki Cumhuriyet Caddesi yer altı hatlarının değişiminin ardından yol, kaldırım, aydınlatmalarının yenilenmesi için 14 Nisan 2021 tarihinde başlatılan proje 15 Eylül 2021’de tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki yolun üstyapısı 12 milyon 297 bin 370 TL maliyetle gerçekleştirildi.

ALPARSLAN 2 BARAJI İÇME SUYU İSALE HATTI PROJESİ
İlimizin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu ile ilgili çalışmalarımız ve girişimlerimizin olumlu sonuçlanmasının sevinicini sizlerle yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerinde durduğumuz önemli konulardan biri de su idi. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile 2019 yılında Alparslan 2 Barajından içme suyu temini projesi yatırım programına alındı. 23 Kasım 2020 tarihinde proje ihale edildi. İhalenin sonuçlanmasının ardından ilgili firma çalışmalarını başlattı. Geçtiğimiz yıl içerisinde önemli bir mesafe kat edildi. Bu yıl döşeme çalışmalarının tamamlanmasını umuyoruz.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ PROJESİ 28 OCAK’TA İHALE EDİLİYOR
Alparslan 2 Barajında temin edilecek cazibeli içme suyun ilimize arıtılmış bir şekilde ulaşmasını sağlamak üzere söz konusu projenin ikinci aşaması olan arıtma tesisi yapımı için 28 Ocak tarihinde ihale işlemleri yapılacak. Devlet Su İşleri marifetiyle yapılacak olan projenin isale hattı döşemesi ile eş zamanlı tamamlanması ile ilimizin içme suyu sorunu tamamen giderilmiş olacak.

ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJESİ HAZIRLANDI. YAKIN ZAMANDA YAPIM İHALESİ YAPILACAK
Altyapı projemiz bu şehir için ne kadar önemliyse, atık suların da kontrol altına alınması o kadar önemlidir. İlimizde atıksu arıtma tesisi bulunmamaktadır. Bugüne kadar atık sular nehre bırakılarak ciddi bir çevre kirliliğine neden olmuştur. Bunun önüne geçmek ve doğayı korumak için ilgili Bakanlıklarımıza taleplerimizi ilettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un destekleri ile Atıksu Arıtma tesisi kurulması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Proje hazırlama ihalesi İller Bankası tarafından yapıldı. İnşallah önümüzdeki süreçte tesisin ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacak.

KENT MEYDANI VE 550 ARAÇLIK OTOPARK PROJESİ DEVAM EDİYOR. YÜZDE 75 FİZİKİ TAMAMLANMA GERÇEKLEŞTİ
Seçim manifestomuzda açıkladığımız önemli projelerimiz arasında yer alan Kent Meydanı ve 550 araçlık kapalı otopark projemiz devam ediyor. Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde uygulanan proje ile Muş’umuzun çehresinin değişeceğine inanıyoruz.

Tahsis işlemlerinin tamamlanması ile başlatılan proje kapsamında 550 araç kapasiteli kapalı otopark, üstünde ise vatandaşlarımıza etkinlik ve dinleme imkânı sağlayan buluşma merkezi haline gelecek. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan çalışmalar neticesinde kapalı otopark alanı tamamlandı. 2022 yılı içerisinde peyzaj ve gerekli düzenlemeler yapılacak. Projenin fiziki tamamlanması yüzde 75 civarındadır. Teslim tarihi 2023 olan ihalenin daha erken tamamlanmasını planlıyoruz.

ÇAR ÇAYI DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Şehrimizin iki yakasında Karni ve Çar Çayı dereleri bulunmakta. Geçtiğimiz yıllarda Karni Deresi kenarında uyguladığımız rekreasyon projesi ile vatandaşlarımızın eğlenebileceği güzel vakit geçirebileceği 90 bin metrekare alan üzerine sosyal aktivite merkezi kurduk. Çar Çayı Deresi kenarında da buna benzer bir ıslah çalışması yapmayı planlıyoruz. Sanayi bölgesinden Hacı Şeref Camii arkasına kadar devam eden alanda yürüyüş, bisiklet ve araç yolu yapıp peyzaj çalışması yapmayı planlıyoruz. Geçen yıl bu bölgede çalışma başlattık. Dere kenarındaki evlerin kanalizasyon bağlantılarını yaptık. Devlet Su İşleri tarafından dere kenarındaki ıslah çalışmaları devam etmekte. Bu çalışmalar sonrası rekreasyon alanı oluşturmak üzere gerekli girişimlerde bulunacağız.

HALK EKMEK FABRİKASINI KURARAK EKMEK ÜRETİMİNİ BAŞLATTIK
Muş Belediyesi olarak Halk Ekmek Fabrikası kurmak üzere başlattığımız çalışmalarını tamamladık. Lale Vadisi Parkımızın Kulp karayoluna yakın kısmındaki bir tesisimizi fabrikaya dönüştürdük. Seçim manifestomuzda burayı Millet Kıraathanesi olarak yapacağımızı söylemiştik. Ancak Millet Bahçesi Projesinde yer aldığı için bu şekilde değerlendirdik. Ekiplerimiz söz konusu tesisin iç ve dış bölümünde gerekli çalışmayı yaptı. Fırınımızın yapım çalışmaları tamamlandı. Seri üretimi başlattık. Fabrikamız hizmete girdikten sonra şehir merkezinde vatandaşlarımızın ulaşabileceği temin noktaları da oluşturduk. Vatandaşlarımıza hem kaliteli, hijyen ekmek ulaştırırken hem de ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin bu konudaki sıkıntılarını giderdik.

KALE ÇEVRESİ FORE KAZIK ÇALIŞMALARI İLE GÜÇLENDİRİLİYOR
Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Kale Mahallesi’nde yapılan çalışmalar sırasında göçük riskine karşı Fabrika Caddesi’ni trafiğe kapatmıştık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde söz konusu yolun yapımı için gerekli adımlar atıldı. İhale sürecinin ardından yer teslimi yapılan yüklenici firma, geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde çalışmalarını başlattı. Kar yağışı ve şiddetli soğuklara rağmen çalışmalar devam edildi. Fore kazık ve angraj çalışmaları ile adeta Kale’nin çevresine çelik zırh giydirildi. Çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Akabinde göçük riskinden dolayı kapatmış olduğumuz Fabrika Caddesi’ni de asfaltlayarak ulaşıma açacağız. Bununla birlikte şu an fore kazık çalışmasının yapıldığı Kale surları ile TOKİ konutları arasındaki alanın peyzaj çalışmasını da yaparak halkımızın hizmetine sunacağız.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ
İlimizin yeşil alan kapasitesini her geçen gün arttırıyoruz. Şehrin birçok bölgesindeki küçük çaplı parkların yanı sıra vatandaşlarımızın geneline hitap eden yeşil alanlarda hizmete sunduk. Geçmiş yıllarda talep ettiğimiz eski stadyum alanının yerine Millet Bahçesi Projesi Çevre Şehircilik Bakanlığımızca uygun görüldü. TOKİ tarafından ihale edilen proje kapsamında 44 bin 660 metrekare alan Millet Bahçesi olarak yapılarak tamamlandı. Millet Kıraathanesi, Yapay Gölet, Etkinlik ve Dinlenme Alanlarının olduğu Millet Bahçesi halkımızın hizmetine sunuldu.

LALE VADİSİ PARKI 2. ETAP PROJESİ
Karni Deresi Rekreasyon alanı projesinin devamı olarak 39 bin 350 metrekare alanı yeşil alan olarak hizmete sunmak üzere gerekli çalışmalar başlatıldı. 2021 yılı içerisinde yapımına başlanan 2. etapta çalışmaların sonuna yaklaşıldı. 2022 yılında söz konusu yeşil alandaki eksiklikler tamamlanarak hizmete sunulacak.

4 MAHALLEDE GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile Saray, Bağlar, Güzeltepe ve Sütlüce Mahallelerimizde 4 adet gençlik ve etüt merkezleri inşa ediyoruz. 4 mahallemizde başlatılan projede kaba inşaatlar tamamlandı. Yüzde 40 fiziki tamamlanma gerçekleştirildi. 2022 yılında hizmete açacağımız gençlik merkezlerimiz bilgievlerimiz formatına halkımızın kullanımına sunulacak.

BURSA-MUŞ KARDEŞLİĞİ GENÇLİK, EĞİTİM VE SOSYAL TESİSİ
Kardeş belediye Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Sunay Mahallesi Reis Konağı sokağında kapsamlı bir gençlik merkezi yapımına başlandı. 2 bin 142 metrekare alan üzerine çok amaçlı salonlar, bilgisayar kütüphane ve okuma salonlar, bay bayan yüzme havuzu ile teknik ve idari birimlerin olacağı bir tesisi inşa ediliyor. Bu yıl içerisinde söz konusu önemli tesisin yapımını da tamamlayarak sosyal belediyecilik alanında icra edilecek etkinliklere ev sahipliği yapacağız.

SPOR KOMPLEKSLERİ PROJESİ
Muş-Bingöl karayolu üzeri Şehirlerarası Otobüs Terminali yanındaki 71 bin 302 metrekarelik alan üzerine içerisinde kapalı spor salonu, sentetik saha, halı saha, voleybol ve basketbol sahası, tenis kortu, açık hava spor ve dinlenme alanı, koşu ve bisiklet yollarının bulunduğu bir kompleks yapıyoruz. Gençlik Spor Bakanlığı katkıları ile başlattığımız projenin 2022 yılında tamamlanmasını planlıyoruz.

KAT KARŞILIĞI KONUT PROJESİ
Muş Devlet Hastanesi yanında belediyemize ait 9 bin 779 metrekare alan üzerine kat karşılığı konut projesini uyguladık. Arsa karşılığında belediyemize 20 adet 3+1, 10 adet 4+1, 10 adet 2+1, ve 8 adet işyeri yapılmaktadır. Söz konusu taşınmazlardan elde edilecek gelirin yatırıma dönüştürülmesi için çalışmalar yapmaktayız.

İSTASYON CADDESİ ORTA REFÜJ PEYZAJ ÇALIŞMASI
Geçtiğimiz yıllarda yol, kaldırım ve aydınlatmaları ile yenilediğimiz İstasyon Caddesini kent estetiğine katkı sunacak şekilde orta refüjü ile ilgili çalışma yaptık. Trafik akışının ve yaya geçitlerinin belli bir düzene alınmasını sağlayarak görsel bir değişiklik yapıldı. İlimizi temsil eden figürlerin yanı sıra söz konusu alana ağaçlar ve mevsimlik çiçeklerin olacağı şekilde düzenleme yapıldı.

İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEK, YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMAK ÜZERE GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Tarım ve hayvancılık şehri olan ilimizde göçü önlemek, vatandaşlarımıza yeni istihdam alanları oluşturmak için kamu kurumlarımız ile uyum ve işbirliği içinde hareket ediyoruz. Bu kapsamda bilgi evi ve kültür merkezlerimizde meslek edindirme kursları açarak gençlerimizin ve kadın hemşehrilerimizin istihdamını kolaylaştıracak çalışmalara öncülük ederken yeni alanların oluşturulması için de girişimlerde bulunduk. İlçe terminali projemizi uygulamak üzere belediyemize tahsis edilen Çöğürlü Köyü girişindeki alanı Valimiz Sayın Doç Dr. İlker Gündüzöz ile yaptığımız görüşme neticesinde bu alana Tekstil Kent yapılması için gerekli çalışmayı başlattık. Değerli Valimizin katkıları ile bu bölgede ilk bina yapıldı. Muş Belediyesi olarak DAKA işbirliğinde bizler de 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir atölyeyi bu alanda yaptık. Hem bu atölyelerin sayılarını arttırmak hem de bunların düzenli ve kurumsal bir şekilde işlemesi için yatırımcı işadamlarını ilimize davet ettik. Yapacağımız tesislerle bu alandaki altyapıyı tamamlayarak yatırımcılarımıza kolaylık sağlayıp gençlerimize iş imkânı oluşturmuş olacağız.

ASFALT, KALDIRIM VE İHATA DUVARI ÇALIŞMALARIMIZ
Altyapı çalışmalarından dolayı tahrip olan yol ve kaldırımlar yıllara sari yenilenerek hizmete sunuldu. 2021 yılında Yeni, Sütlüce, Bağlar, Güzeltepe ve 15 Temmuz Mahallelerinde kapsamlı bir şekilde asfalt ve kaldırım çalışmaları yapılırken şehrin muhtelif bölgelerinde de lokal düzeyde çalışmalar yapıldı. Yıl içerisinde 50 bin ton asfalt serimi yapılırken, 3 bin metre duvar, 30 bin metrekare kaldırım tamiratı, 10 bin metretül bordür ve su oluğu döşemesi yapıldı.

ARAÇ PARKIMIZI GÜÇLÜ TUTUYORUZ
Hizmetlerin daha hızlı ve etkili olabilmesi için araç parkımızın güçlü olmasına özen gösterdik. Bir taraftan alt yapı diğer taraftan da üst yapı çalışmaları ile uğraşırken, makine parkımızdaki eksiklikleri gidermeye çalıştık. Makine parkımız ne kadar güçlü olursa biz de sahada o kadar güçlü oluruz. Bu sebeple imkânlarımız nispetinde belediyemizin makine parkını en iyi duruma getirme gayreti içerisinde olduk.

SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLER
Her alanda olduğu gibi sosyal, kültürel ve spor alanında da çalışmalar yaptık. Şehrimizin önceliği altyapı ve üstyapı idi. Bunları tamamladıktan sonra sosyal ve kültürel faaliyetlerle yaptığımız işleri taçlandıracağımıza inancımız tamdı. Tabi aciliyet gerektiren işleri yaparken sosyal ve kültürel etkinliklerin icra edilebileceği fiziki mekanların da altyapısını oluşturduk. Bu kapsamda halkımızın geneline hitap eden yeşil alanlar ve içerisinde aktivite alanları oluşturduk. Bilgi evleri, Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi, Kültür Evi gibi toplumun her kesimine hitap eden tesisler kurduk. Son iki yılda tefrişat eksikliğini giderdiğimiz bu tesislerimizde kadınların, gençlerin, çocukların istifade edebileceği kurslar, etkinlikler düzenli olarak yapılırken, aktivite merkezlerimizde ise sünnet şöleni, sinema, festival, eğlence ve spor etkinlikleri gibi halkımızın geneline hitap eden programlar yapılmaktadır. Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda bu faaliyetlerimizde kısıtlamalar yaşansa da normalleşme süreci ile söz konusu sosyal etkinlikler devam etmektedir. Spor alanında da imkanlar dahilinde çalışma ve girişimlerimiz oldu. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Tenis Kulübü ve Muş Belediye Spor futbol takımlarını kurarak gençlerimizin, çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın bu alandaki beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilimizde sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatçılarla bir araya gelerek bundan sonra ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah birlikte çok daha güzel işler yaparak ilimizin hak ettiği güzellikleri birlikte gün yüzüne çıkaracağız.

11 MART 2020’DEN BERİ KORONAVİRÜSLE MÜCADELE EDİYORUZ
11 Mart 2020’de başlayıp ve halen devam eden koronavirüs salgını dolayısıyla ister istemez çalışma programlarımız sekteye uğradı. Koronavirüsle mücadele kapsamında devlet büyüklerimizin ve ilgili bakanlıklarımızın ülke genelinde uyguladığı tedbir programlarını kendi yerelimizde yapmak üzere çalışmalarımız oldu. Küresel ölçekte dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü ve kritik günler yaşadık ve etkisini halen hissetmekteyiz. Covid-19 salgını, toplum sağlıyla birlikte başta ekonomi olmak üzere pek çok alan ve sektörde etkisini göstermektedir. Yaşanan tüm bu zor koşullarda güçlü ekibimizle, iç ve dış paydaşlarımızla zamanında ve etkin iletişim sağlayarak, enerjimizi elbette halkımızın bu süreci sağlıkla ve en iyi şekilde atlatması için harcadık ve bu gayretimizi devam ettiriyoruz.

2022 YILINDA PLANLADIĞIMIZ VE DEVAM EDECEK OLAN ÇALIŞMALAR
* Hürriyet ve Eski Erzurum Caddeleri üstyapı projesi

* Şehit Akif Ağaoğlu, Muratpaşa, Mehmetçik, Reis Konağı, Kurtuluş, Yeni Gazi, 75. Yıl, Sırrı Aşar, Eski Cezaevi ara bağlantı caddelerinin üstyapı yenileme çalışması

* Yöresel Ürünler Pazarı Projesi

* İtfaiye Müdürlüğü Hizmet Binası Yapım Projesi,

* 1000 yıllık geçmişten 1000 yıllık geleceğe tarihi Muş Çarşı Projesi

* 2023 Yılı Hatıra Ormanı Mesire Alanları Kompleksi 1. Etap Projesi

* Ulu Camii ve Hacı Şeref Camii arasındaki alanda her iki caminin ihtiyacını karşılayacak müştemilat binası ve peyzaj düzenlemesi,

* 2 adet köprü yapımı ( Hürriyet Mahallesi Ağaçlık Köyünü birbirine bağlayan Karni Çayı üzerinde yapılacak yeni bir köprünün yapımı. Muratpaşa Mahallesi Kantere Sokak bağlantı yolundaki köprünün yapımı

* 50 bin ton asfalt üretimi ön görülmekte olup, mahallelerimizdeki eksik kalan yolların asfaltlanması

* Yeni ilave revizyon imar planlarımız tamamlanmış olup yürürlüğe girmiştir. İlave yapılan bölgelerde 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine göre gerekli çalışmalara başlanacaktır.

* Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde ilimizdeki konut ihtiyacını gidermek için 1000 adet sosyal konut yapılması planlanmaktadır.

* Vakıflar Genel Müdürlüğü ve belediyemiz işbirliğinde Yıkık Camii olarak bilinen Tarihi Muratpaşa Camisinin ihalesi yapılmış olup 2022 yılında yapım çalışmalarına başlanacaktır.

* Muhtelif mahallelerimizdeki peyzaj ve yeşillendirme çalışması

DEVAM EDEN PROJELER
* Lale Vadisi Parkı 2. Etap projesi

* Kent Meydanı projesi

* Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı kaldırım ve yeşillendirme çalışması

* Sütlüce, Güzeltepe, Bağlar ve Yeni Mahallerde kapsamlı bir şekilde olmak üzere asfalt ve kaldırım çalışmaları

* Spor kompleksi projesi

* Gençlik Merkezleri Projesi

* Bursa-Muş Kardeşliği Gençlik, Eğitim Ve Sosyal Tesisi

* Hayırsever işadamı hemşehrimizin yapımını üstlendiği Göletli Park içerisinde yapılan cami ve 4-6 yaş Kur’an Kursu
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri