TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Nazilli'deki işsizlik sorunu ele alındı

Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Ticaret Odası’nın ortak girişimi ile Kaymakamlık toplantı salonunda ‘İşsizlik Sorunu ve Çözüm Önerileri’ gündemiyle toplantı gerçekleştirildi.
Nazilli'deki işsizlik sorunu ele alındı
İHA - Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Ticaret Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü, Mesleki Eğitim veren okulların temsilcileri, GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) temsilcisi, Ticaret Odası meslek komitesi temsilcileri ve Esnaf Odası temsilcilerinin katıldığı toplantıda meslek temsilcileri ve mesleki eğitim veren kurumların temsilcileri birbirlerinden beklentileri ve istekleri ile ilgili görüşlerini tek tek beyan ettiler. Her temsilcinin hem sorunlara hem çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerinin dinlendiği toplantıda en çarpıcı değerlendirme ise İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün beyan ettiği rakamlarla gözler önüne serildi.

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Nazilli’de de işsiz insan sayısı yüksek seviyelerde olduğu belirtilen toplantıda Nazilli İşkur Hizmet Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda 2013 Aralık ayı sonu itibarı ile kayıtlı işgücünün 7 bin 762 erkek ve 6 bin 322 kadın olmak üzere toplam 14 bin 84 kişi olduğu belirtildi. Kayıtlı işsiz sayısının 4 bin 252 erkek ve 3 bin 602 kadın toplam 7 bin 854 kişi olduğu ifade edilirken çalışan nüfusun yarısından da fazla çalışmayan nüfus bulunduğu belirtildi. Fakat açıklamalarda talep edilen iş gücü rakamlarına ve talebe karşılık karşılanan işçi sayısına bakıldığında işsizlik durumuna tezat bir durum seyrettiği ifade edildi. 1 Ocak 2013-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne toplam 4 bin 128 açık iş sayısı bildirilmiş aynı tarihler arasında ise 2 bin 871 kişi açık pozisyonlarda istihdam edilmiş. Rakamlar değerlendirildiğinde ise Nazilli’de 7 bin 854 kişi İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne iş aramak için müracaat etmiş, buna karşılık İşverenler 4 bin 128 kişiyi işe alabileceklerini beyan etmişler. Fakat sadece 2 bin 871 kişi işe yerleştirilmiş. Açık işgücüne karşılık açık iş gücünün neredeyse 2 katı kadar işsiz insan bulunmasına rağmen yine maalesef hem işsizliğin önüne hem de işgücü ihtiyacının önüne geçilememiş. Bunun sebebi olarak da açık iş gücüne kalifiye eleman ihtiyacının fazla olması buna karşılık işsizlik için müracaat edenlerin vasıfsız olması gösteriliyor.

İŞBİRLİĞİ KARARI ALDILAR
Toplantıda yine yapılan bir başka değerlendirmede de Nazilli Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaatların fazlalığı, bölgemizde 250’den fazla kıraathanenin bulunması ve bu kıraathanelerde çalışabilir nüfusun vakit geçirmesi de işsizlik sorununun bir başka getirisi olarak karşımıza çıkması olarak gösteriliyor. Tüm bunların değerlendirilmesinde insanları zorla Üniversite eğitimine yönlendirmek, küçük yaşta mesleğe yönlendirmemek her geçen gün ülkemizin ve Nazilli’nin ihtiyaç duymadığı ‘vasıfsız’ insan sayısını artırmaktadır. Toplantıda çözüm olarak kurumların birlikte hareket etmesi karara bağlanırken, ayda en az bir defa geniş katılımla devam ettirilmek üzere son buldu.
Yorum Yazın