TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Nijer’de kadınlara küçükbaş hayvan desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’de dul ve yoksul kadınlara 876 adet süt ve üreme verimliliği yüksek Maradi kırmızı keçisi dağıtıldı.
Nijer’de kadınlara küçükbaş hayvan desteği
İHA - Nijer’de başkent Niamey çevresinde 4 köyde TİKA tarafından belirlenen 292 dul ve yoksul kadına süt ve üreme verimliliği yüksek 876 adet Maradi kırmızı keçisi dağıtıldı.

Fondou köyünde 152, Bougoum köyünde 55, Silenke köyünde 50 ve Kougouru köyünde 35 kadına 2 dişi 1 erkek keçi olarak yapılan dağıtım ile yoksul Nijerli kadınlara geçim kaynağı sağlanması planlanıyor.

Yılda ortalama 2 kez yavrulayan, 4’e kadar yavru verebilen kırmızı Maradi keçileri aynı zamanda yüksek süt verimliliğine de sahip. Bir yıl sonunda yavrulardan 2 dişi ile 1 erkek keçi alınarak, mağdur diğer kadınlara dağıtımı öngörülüyor. Süreç köy şefleri ile iş birliğinde takip edilerek, yıl sonunda değerlendirme yapılması planlanıyor.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer'de, fakirlikten en çok etkilenenler arasında kadınlar yer alıyor. Kadınların güçlendirilmesi, yoksullukla mücadelede ve birçok sosyal problemlerin giderilmesinde önem arz ediyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje ile dağıtılan keçilerin kısa zamanda çoğalarak kırsalda yaşayan Nijerli kadınlara geçim kaynağı oluşturması öngörülüyor.
Dağıtım esnasında proje hakkında kısaca bilgilendirilen Nijerli kadınlar ve köy şefleri TİKA’ya teşekkür etti.
Yorum Yazın