TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

O akademisyenlere şok

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadeleye karşı çıkan bildirinin üniversite bünyesinde görev yapan bir grup öğretim elemanı tarafından imzalandığı ifade edilerek, bildiride imzası bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.
O akademisyenlere şok
Cansu Türkmenlio - İHA - Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara karşı çıkan bir grup öğretim elemanının, yayımladıkları bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, vatandaşlarına kıyım ve katliam yapmakla suçladıklarına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu bildiride Üniversitemizden de bazı öğretim elamanlarının imzası bulunmaktadır. Yayımlanan bildiriyi imzalayan öğretim elemanlarının savundukları düşünce sadece kendi şahsi görüşlerini ifade etmekte olup, Üniversitemizde görev yapan 2 bin 500’e yakın öğretim elemanının görüşlerini kesinlikle temsil etmemektedir. Akdeniz Üniversitesi olarak, Devletimizin terör konusundaki haklı mücadelesinin yanındayız. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına yaptığı mücadeleye tepki gösteren Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanları ile ilgili de Yükseköğretim Kurulu’nun talimatı gereğince Üniversitemiz yönetimi tarafından gerekli yasal sürecin başlatılacağını bildiririz."

OMÜ DE SORUŞTURMA BAŞLATTI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) Barış İçin Akademisyenler isimli grubun yaptığı açıklamaya imza atan 1’i emekli toplam 7 akademisyenden çalışan 6 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Barış İçin Akademisyenler” isimli grubun “Bu Suça Ortak Olmayacağız” adı altında hazırladığı metni imzalayan OMÜ’deki 6 akademisyen hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Akan, “Dekanlara, soruşturma açılması için pazartesi günü talimat verdim. Soruşturmalar başlatıldı. Orada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yapmaması gereken ve yapamayacağı ithamlar var, iftiralar var. Bildiride terör örgütünden hiç bahsetmezken, devleti çok kötü suçlayıcı ifadeler var. Bu ciddi suçtur. Ancak düşman bir ülke vatandaşı böyle şeyleri söyleyebilir. Bu nedenle bizde soruşturma başlattık. Bildiride OMÜ’de bulunan 7 akademisyenden biri emekli olduğu için 6 akademisyene soruşturma başlattık” dedi.
Yorum Yazın