TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

O polis hakim karşısında

Ergenekonun tutuklu sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebinin, soruşturma sırasında emniyette cep telefonuna bir başka kişinin telefonundaki numaraların yüklenmesiyle yargılanan polis memuru hakim karşısında
O polis hakim karşısında
Suçsuz olduğunu belirten polis memuru Hanifi Öpaydın, kayıtların Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna nasıl geçtiğini bilmediğini iddia etti.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hanifi Öpaydın ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin avukatı Serkan Günel hazır bulundu.

Polis memuru Hanifi Öpaydın savunmasında Mağdur Mehmet Ali Çelebi’nin telefonunu kendisinin incelediğini belirterek "Çelebi’nin telefonunu bilgisayara taktım, telefondaki rehber ve SMS kayıtlarını incelemek için böyle yapıyoruz. Çıktılarını alarak soruşturmayı yürüten birime teslim ettim. Benim görevim zaten bundan ibarettir. Diğer kişi Mahmut Oğuz Kazancı’ya ait rehber bilgilerinin incelemesini ben yapmadım. Nasıl müştekinin telefonuna geçtiğini bilmiyorum. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum” dedi.

Hanifi Öpaydın’ın savunmasının ardından söz alan Ali Çelik müvekkilinin kullandığı bilgisayardaki programın herhangi bir ekleme ya da çıkartma yapmaya müsait olmadığını belirterek, "Bir demo programdır. Hiçbir şekilde müdahale edilemez. Tek bir özelliği vardır. Takılan telefonun sim kartı ile ilgili döküm verir. Müvekkilim, eline telefon geldiğinde onun kime ait olduğunu bilmez. Operasyonun içeriğini de bilmez. Müvekkilimin bu olay ile ilgili herhangi bir kusuru ve kastı söz konusu değildir” diye konuştu.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin avukatı Serkan Günel ifadesinde müvekkilinin 18 Eylül 2008’de saat 12.45’te gözaltına alındığını vurgulayarak, ’’Telefon 19 Eylül 2008’de saat 17.50’de polis memuruna teslim edildi. Bu tarihten itibaren telefon emniyet görevlilerinin sorumluluğu altındadır. Telefonda yapılan incelemeye göre, telefon 19 Eylül 2008 günü 23.52-23.54 arasında usulsüz olarak açılmıştır. Bilirkişi incelemesinin başladığı tarih ise 20 Eylül 2008’dir. Bu tarihten önce yapılan her türlü işlem usulsüzdür. Bilirkişi raporlarında telefonda bir usulsüzlük yapıldığı açıkça görülmektedir. Sanıktan şikayetçiyiz” dedi.

Bunun üzerine polis memuru sanık Öpaydın ise, “Telefonun usulsüz açılmış olması söz konusu değildir. Çeşitli incelemeler yapılabilir. Bu husustaki iddiaları kabul etmiyorum” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin bir sonraki duruşmaya getirilmesi için Hasdal Cezaevi’ne yazı gönderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianamede şüpheli polis memuru Hanifi Öpaydın’ın görevi ihmal suçunu işlediği belirtilerek 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Yorum Yazın