TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

ODTÜ'de 'Anma Töreni' düzenlendi

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın çağrısıyla, 13 Mart Pazar günü Ankara'da gerçekleşen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Bas ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş adına ODTÜ Ankara ve ODTÜ KKTC Kampüslerinde anma töreni düzenlendi.
ODTÜ'de 'Anma Töreni' düzenlendi
Fatma Güler - 13 Mart Pazar akşamı Ankara'da yaşanan menfur saldırıda, pek çok kişiyle birlikte ODTÜ'de eğitim hayatını sürdüren 2 öğrenci de hayatını kaybetti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar'ın çağrısı ile ODTÜ'nün Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kampuslarında anma töreni düzenlendi ve her iki tören de saygı duruşu ile başladı.

Yaklaşık 5 bin öğrenci, personel ve mezunun katıldığı ODTÜ'nün Ankara Kampusundaki törende ilk konuşmayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar yaptı.

Derin bir üzüntü içinde olduğunu belirten Acar, 2 öğrencisinin hatırasını yaşatmak üzere, tüm öğrenci, personel ve mezunları 15 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Ağaç Dikme Etkinliği'ne Berkay ve Ozancan'ın anısına ağaç dikmeye davet etti.



Acar ayrıca, ODTÜ Geliştirme Vakfı tarafından 2 gencin ismini yaşatacak bir burs projesinden bahsetti. Acar'ın ardından söz alan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemil Hakan Gür, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Özlem Atalay ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Mert Efe de yaşanan olaydan duydukları acıyı dile getirdi.



Öğretim görevlilerinden sonra, öğrencilerin arkadaşları konuşmalar yaptı. ODTÜ'lülerin ortak mesajı, teröre verilmesi gereken cevabın kaybettiklerimizin bıraktığı yerden hayata devam etmek şeklindeydi. Tören, ODTÜ'lüler tarafından anı köşesine 500 karanfilin bırakılması ardından sona erdi.
Yorum Yazın