TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Oğluna demokrasi kahramanının ismini verdi

15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere ilk kurşunu atan ve daha sonra da şehit olan Astsubay Ömer Halis Demir’in ismi, ülke genelinde birçok yeni doğan bebeğe verilmişti. İnegöl’deki Demir ailesi de bu kervana katılarak yeni doğan bebeklerine Ömer Halis ismini verdi.
Oğluna demokrasi kahramanının ismini verdi
İHA - Bugün saat 10.45’te, 3 kilo 600 gram olarak dünyaya gelen Ömer Halis Demir’in babası Sami Demir, aslında oğlunun ismini Ertuğrul olarak belirlediklerini ama arkadaşı Tufan Yüzer’in tavsiyesinden sonra oğlunun ismini Ömer Halis Demir koyduklarını belirtti.
Ömer Halis Demir’i kucağına alarak mutluluğunu paylaşan Sami Demir, “Bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmadı. Çok şükür ki başarılı olmadı. Başarılı olmamasındaki en önemli neden millet ve askerin içinde bulunan öz vatan evlatlarıydı. Bu öz vatan evlatlarından biri de şehidimiz Ömer Halis Demir’di. Eşim Merve ile beraber daha önce yeni doğacak olan oğlumuza Ertuğrul ismini koymakta karar kılmıştık. Sonra arkadaşım Tufan Yüzer, ‘Ömer Halis Demir’ tavsiyesinde bulundu. Bende açıkçası Ömer Halis Demir’in hayatını araştırdım ve eşim Merve ile beraber oğlumuzun ismini Ömer Halis koyduk. Şimdilik kimliği yok ama Pazartesi günü kimliğini de alacağız" dedi.
Oğlu Ömer Halis’in de, şehidimiz Ömer Halis Demir gibi öz vatan evladı olarak ülkesine ve milletine hizmet edeceğini ifade eden Sami Demir, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: "Biraz internet üzerinden araştırma yaptım. Ülke genelinde bir çok aile yeni doğan oğlunun ismini Ömer Halis koymuş ama bizim soy adımız Demir olduğu için şehidimizin tam olarak ismi olmuş oldu. Ömer Halis Demir benim ikinci çocuğum. Birde abisi var Alperen. Rabbime hamdolsun. Ömer Halis çok sağlıklı olarak dünyaya geldi. 3 Kilo 600 Gram olarak dünyaya geldi. İnşallah oğlum Ömer Halis’de, şehidimiz Ömer Halis Demir gibi öz vatan evladı olarak ülkesine ve milletine hizmet eder. Allah bu ülkeyi Ömer Halis Demir’lersiz bırakmasın" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın