TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Öğrencilerden ilkokulun ortaokula dönüştürülmesine tepki

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Merinos İlköğretim Okulu'nun alınan kararla ortaokula dönüşmesine veliler ve öğrenciler tepki gösterdi.
Öğrencilerden ilkokulun ortaokula dönüştürülmesine tepki
BURSA / İHA - Osmangazi ilçesinde bulunan Merinos İlköğretim Okulu'nun ortaokula dönüştürülmesi tepkiyle karşılandı. Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Turhan Tayan'ın da yer aldığı bir grup, okul önünde alınan kararı protesto etti. Sloganlar atan öğrenci ve veliler, "Biz küçük kuzularız, uzaklarda yapamayız', 'Eve en yakın okul iyi okul', 'Okulumuzu almayın, bizi okulsuz bırakmayın' şeklindeki pankartlarla üzüntülerini dile getirdi.

Mevcut okulun önümüzdeki yıl ortaokula dönüştürüleceğini söyleyen Tayan, "Bu yüzden çocuklarımız uzaktaki okullara gidecek. Veliler bu durumu tepkiyle karşıladı. Bu tarihi okul, bölgede bulunan mahalleler için son derece önemli. Eğer böyle bir karar alınıyorsa mahalle halkının, öğrenci velilerinin görüşleri alınmalıydı. Öğrenci, öğretmen ve veli ayağı birlikte mütalaa edilmelidir. Veliler ve öğrenciler bu yaz boz politikasından zarar görüyor. Bu kararın bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Öğrenci velisi Ebru Yılmaz ise, "Alınan kararı kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu karar bizleri mağdur edecektir. Eğer okul buradan alınıp başka yere giderse taşımalı eğitime geçmeye mecbur kalacağız
ama bizlerin ekonomik güzü bunu kaldırmıyor. Topladığımız imzaları gerekli makamlara ilettik ama netice alamadık. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenci ve velileri açıklamanın ardından dağıldı.
Yorum Yazın