TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanıyor

Dünyanın birçok yerinde farklı tarihlerde kutlanan öğretmenler günü etkinliğinde, bu mesleği icra edenleri onurlandırmak için çeşitli organizasyonlar yapılıyor.
Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanıyor
İHA - Milli eğitim bakanı ismet yılmaz, 24 kasım öğretmenler günü dolayısıyla 81 ilden Ankara’ya gelen öğretmenlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Heyet, mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunulmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Bakan yılmaz, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdı.

Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki yabancı öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 1 dakika 54 saniyelik bir klip hazırladı.

Klipte, lisede öğrenim gören yabancı öğrenciler 30 dilde öğretmenlerin gününü kutladı.

Kırgız, Kazak, Azeri, Myanmarlı ve Endonezyalı olmak üzere dünyanın bir çok yerinden gelen yaklaşık 400 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu klip büyük beğeni topladı.

Ardahan’da Rekabet Kurumu Fen Lisesi Müdürlüğü’nün organizesiyle kentteki öğretmenler tarafından ’öğretmen için çal 2 Ardahan’ klibi hazırlandı.

Klip Ardahan’da çeşitli okullarda görev yapan farklı branşlardaki öğretmenler tarafından kentin kentin tarihi ve turistik yerlerinde çekildi.

Sözleri Rekabet Kurumu Fen Lisesi Müdürü Mesut Yolcu’ya, müziği Sezer Güzel’e, prodüksiyon Onur Akdoğan’a ait şarkının sözleri ise oldukça duygu yüklü bulundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrenciler, sanatçılar, kent protokolü ve farklı meslek gruplarından çok sayıda kişinin katılımıyla 24 kasım öğretmenler günü nedeniyle “teşekkür ederim öğretmenim” klibi yayınladı.

Video, kısa sürede paylaşım rekoru kırarken twitter’da da ilk üçe girdi.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde öğretmenler günü okul bahçesinde davul zurna kutlandı. Davul ve zurna okula Saadet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uzer tarafından getirildi.

Uzer, “öğretmenlerimiz bizim gözümüzde çok değerli. allah onlardan razı olsun." açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından Muhtar Hüseyin Uzer, Okul Müdürü Ferhat Coşan, öğretmenler ve öğrenciler davul zurna eşliğinde oynadı.

Üsküdar Belediyesi, emekli öğretmenleri unutmayarak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Üsküdar Valide Sultan Gemisi’yle Boğaz turuna çıkardı.
Yorum Yazın