TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Okula gitmek için 10 kilometre yürüyorlar

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Pelitliyatak beldesi Yeşilyurt Mahallesi'nde okula giden öğrenciler, okulun uzak oluşu, servisin olmaması ve yolların durumundan dolayı 10 kilometre yürüyor.
Okula gitmek için 10 kilometre yürüyorlar
İHA - 1993 senesinde açılan ve günümüze kadar hiç bakım yapılmayan Pelitliyatak beldesi Yeşilyurt Mahallesi yolu, öğrencilerin kabusu oldu. Yaşları 8 ila 14 arasında değişen 20 öğrenci, sabah erken saatte uyanarak her gün kilometrelerce yol yürüyor. Üzeri ıslanan ve kirlenen öğrenciler hem okula geç kalıyor hem de eğitimleri aksıyor. İlkokul öğrencileri 3 km, ortaokul öğrencileri ise her gün 10 km yürüyerek okula gidiyor.

Öğrencilere servis verilmesini isteyen veliler, çocuklarını kışın 1.5 ay okula göndermediklerini, çocuklarının yolda yabani hayvanlarla karşılaştığını ve çoğu zaman korkarak geri döndüğünü, okula gitseler bile üzerlerinin kirlendiğini ve üşüdüklerini belirtti.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan öğrenci Velisi Nurgül Gümüş, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek, “Kimsenin gelip ilgilendiği yok. Çocuklarımız eve her geldiğinde üzerleri kirli. Her yerde öğrenciler servisle taşınıyor ama burada servis de yok. Okula gittiğimizde öğretmenleri şikayet ediyor çocukların üzerleri pis olduğu için. Biz bu sıkıntıyı her sene çekiyoruz. Biz devletten ekmek, su istemiyoruz tek isteğimiz servis. Biz bu şekilde nasıl çocuklarımızı okutacağız? Nasıl eğitim alacaklar? Çocuklarımız eve her geldiğinde üstleri pis, elleri ve ayakları üşümüş bir vaziyette oluyorlar” dedi.

Her gün 2 saat boyunca 10 kilometre yol yürüyen Hakan Gümüş, yaşadıklarını anlatarak, “Servisimiz yok. Her gün 2 saat yürüyoruz. Biz yürümek istemiyoruz, servis verilmesini istiyoruz. Bu yolda yürüyemiyoruz, üstümüz başımız hep çamur oluyor. Okula vardığımızda üstümüzü kurutmakla uğraşıyoruz, ders işleyemiyoruz. Kar yağdığı zaman ise okula gidemiyoruz. Okuldaki devamsızlığımız bir ay oluyor” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz konuya ilişkin eğitim müfettişlerini yönlendirdi. Konu inceleniyor ve yasal şartların uygun olup olmadığını bakılıyor. En kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
Yorum Yazın