TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Okulda alev alev tatbikat

Bursa’da, Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Arama Kurtarma Ekibi’nin Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’nde yaptığı deprem ve yangın söndürme tatbikatı nefes kesen görüntülere sahne oldu.
Okulda alev alev tatbikat
BURSA / İHA - Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri, 1-7 Mart Deprem Haftası ve 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla bu sene de ilçedeki okullarda deprem ve yangın tatbikatları yapıyor.Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’ndeki eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki etap halinde yapıldı. Teorik eğitimin ardından yapılan deprem tatbikatı, acil durum sirenlerinin çalması ile başladı.

Sirenlerin çalmaya başlaması ile birlikte okulda eğitim gören 628 öğrenci, öğretmenlerin ve Osmangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin nezaretinde, 1 dakika 28 saniye gibi kısa bir sürede okulu boşalttı. Bu arada, senaryo gereği okulun içerisinde mahsur kalan 2 öğrenci, arama kurtarma ekibi ve okulun Sivil Savunma Kolu öğrenciler tarafından sedye ile dışarıya çıkarılarak ambulansa bindirildi.

Daha sonra okul bahçesinde yangın tatbikatı yapıldı. Öğrenci ve öğretmenler, sivil savunma uzmanları tarafından yakılan ateşe, yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Gerçeğini aratmayan görüntülerin yaşandığı tatbikat, başarılı bir şekilde sona erdi.
Yorum Yazın