TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ordu'da ulaşım kamera ile izleniyor

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Şubat ayı başında hizmet vermeye başlayan toplu taşıma araçları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda kurulan sistem ile izleniyor.
Ordu'da ulaşım kamera ile izleniyor
İHA - Altınordu ilçesinde ulaşımı sağlayan dolmuş minibüsler kaldırılarak yerine küçük ve büyük otobüslerle ulaşımın sağlanacağı toplu taşıma sisteminin devreye alınmasıyla birlikte 177 araç şehir içinde vatandaşların hizmetine sunuldu.

 Durak harici yolcu alınmayan ve kartlı sistem ile hizmet veren ulaştırma sisteminde tüm otobüsler Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Kontrol Merkezi tarafından anbean izleniyor. 

Otobüslerin içinde bulunan kameraların uydu sistemine bağlanmasıyla birlikte tüm yolcu ve ulaşım faaliyeti güvenlik kameraları vasıtasıyla kontrol ediliyor.

Toplu Ulaşım Kontrol Merkezinde incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ulaşım sisteminde yolcu güvenliği ve şikâyetlerin minimize edilmesi için tüm otobüsleri kamera sistemi ile donattıklarını söyledi. 

Kameralar vasıtasıyla ses kaydının da yapıldığını kaydeden Başkan Yılmaz, ”Artık tüm toplu ulaşım araçlarının içi güvenlik kameralarıyla tek merkezden kontrol altındadır. Bu çalışma ile yolcu şikayetleri ve yolcu güvenliğini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Yorum Yazın