• Genel

Ordu'ya turist yağdı

2018 yılının ilk 8 ayında Ordu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 25 artış gösterdi.
Ordu'ya turist yağdı
İHA - Ordu Valisi Seddar Yavuz, yerli ve yabancı turistler tarafından Ordu’ya gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını belirterek yaz döneminde Ordu’daki konaklama tesislerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’da gerçekleşen konaklama istatistikleri hakkında bilgi veren Vali Seddar Yavuz, “2017 yılının ilk 8 ayında Ordu’da konaklayan yerli turist sayısı 429 bin iken, 2018 yılının ilk 8 ayında bu rakam yüzde 23’lük artışla 527 bin 241 oldu. Aynı şekilde, 56 bin 727 olan yabancı turist sayısı, yüzde 38’lik bir artışla 78 bin 401 oldu. Toplamda ise, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25’lik bir artışla 2018 yılının ilk 8 ayında Ordu’da 605 bin 642 yerli ve yabancı turist konaklama yaptı.” dedi. 

Turizm yeni gelir kapısı oldu 

Ordu’daki yerli ve yabancı turist artışının, esnafın yüzünü güldürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, “Esnaflarımıza yapmış olduğumuz ziyaret ve sohbetlerimizde, Ordu’daki yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının artmasının, işlerine olumlu yönde yansıdığını ifade etmektedirler. Daha önceleri sadece fındığa bağımlı olan Ordu ekonomisinin, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler sayesinde bu bağımlılıktan kurtulduğunu dile getirmektedirler. Bu da gösteriyor ki, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, Ordu’nun ticari hayatına ve ekonomisine ciddi manada katkı sağlıyor.” diye konuştu. 

Yapılan yatırım ve hizmetlerle birlikte turizmde Ordu’nun geleceğinin parlak olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Doğal güzellikleri ile Karadeniz’in incisi olan Ordu, turizmde geleceği parlak bir şehirdir. Yapımı tamamlanan birçok hizmet ve yatırımla birlikte Ordu daha cazip bir il haline gelmiştir. Yapımı devam etmekte olan ulaşım yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Ordu’nun turizm cazibe merkezlerine ulaşım çok daha kolay ve konforlu hale gelecektir. Böylelikle de Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı çok yakın gelecekte milyonları aşacaktır.” şeklinde konuştu. 
Yorum Yazın