TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Orman ve su işleri bakanlığı’ndan Bosna Hersek Ormancılık Teşkilatı’na yangınla mücadele eğitimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bosna-Hersek Ormancılık Teşkilatına 'Orman Yangınlarının Nedenleri ve Söndürme Metotları' konularında Antalya’da eğitim verecek.
Orman ve su işleri bakanlığı’ndan Bosna Hersek Ormancılık Teşkilatı’na yangınla mücadele eğitimi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek Cumhuriyeti arasında ormancılık alanında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde bir eğitim düzenlendi.

TİKA işbirliği ile Bosna Hersek Ormancılık teşkilatında görev yapmakta olan teknik elemanlara “Orman Yangınlarının Nedenleri ve Söndürme Metotları” konularında Antalya Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi’nde 26-30 Ağustos 2013 ve 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında 3 gün teorik 2 gün uygulama olmak üzere toplam 5 gün ve 18’er kişilik iki grup halinde eğitim verilecek.

Derslerde katılımcılara; “Orman Yangını ve Özellikleri”, “Orman Yangınları ile Mücadele Ekipleri Planlama ve Organizasyon”, “Yangın Davranış Modelleri”, “Orman Yangınını Etkileyen Faktörler”, “Yangın Silvikültürü”, “Yangın Söndürme Metotları ve Karşı Ateş Uygulamaları”, “Uzaktan Algılama ve Kameralı Gözetleme Sitemleri”, “Yangın Araç-Gereçleri, Kullanımları ve Emniyet Tedbirlerinin Arazide Uygulamalı Olarak Gösterilmesi” konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Eğitimlere Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili ve Artvin Çoruh Üniversitesinden Doç. Dr. Bülent Sağlam da eğitici olarak katılacak.
Yorum Yazın