TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Otistik engelli çocuklara diş sağlığı taraması

Bağcılar Lokman Hekim Otistik Engelliler Okulu’ndaki 130 çocuk, Dünya Otizm Farkındalık Haftası kapsamında ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Öğrencilere diş bakım seti dağıtıldı.
Otistik engelli çocuklara diş sağlığı taraması
Bağcılar Lokman Hekim Otistik Engelliler Okulu’ndaki 130 çocuk, Dünya Otizm Farkındalık Haftası kapsamında ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Öğrencilere diş bakım seti dağıtıldı.
Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “Dünya Otizm Farkındalık Haftası” dolayısıyla Bağcılar birtakım etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bağcılar (İTO) Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nce düzenlenen programda öğrencilerin sundukları mini konser, jimnastik gösterisi, arı ve kelebek oyunu ile sıra gecesi büyük beğeni topladı.
Dünya Otizm Farkındalık Haftası kapsamında ayrıca Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce de bir etkinlik düzenlendi. Bağcılar Belediyesi ekipleri, Lokman Hekim Otistik Engelliler Okulu’ndaki 130 öğrenciyi ağız ve diş sağlığı taramasından geçirdi. Sağlık taraması sonrasında öğrencilere diş bakım seti de hediye edildi.
“YEREL YÖNETİM OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Son yıllarda devletin engellilerle otistik çocuklara yönelik önemli projeleri hizmete sunduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ülkemizde benzeri olmayan, Avrupa’da da çok az sayıda bulunan Engelliler Sarayı’nın bu anlamda önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti. Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek için önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bir baba veya anne olarak herkesin bu konuda hassas davranması gerekiyor. O çocukların bizim de çocuklarımız olduğu bilinciyle bu konuda elimizden geleni yapmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Mimari alanda hayata geçirdikleri projelerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyetlere de ağırlık verdiklerini ifade eden Çağırıcı şunları söyledi:
“İlçemizdeki 12 bin engellinin sosyal hayata katılımı, meslek öğrenmesi ve tedavisine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Üç yıl önce hizmete sunduğumuz Engelliler Sarayı’nda 30 farklı branşta eğitim veriyoruz. Kurslara katılan engelliler hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata katılıyor.”
Yorum Yazın