TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

(özel haber) işitme engelli kadınlara kur-an eğitimi

Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği, İşaret Dili Tercümanları ve Çankaya Müftülüğü işitme engelli kadınlara Kur-an Kerim eğitimi veriyor.
(özel haber) işitme engelli kadınlara kur-an eğitimi
Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği, İşaret Dili Tercümanları ve Çankaya Müftülüğü işitme engelli kadınlara Kur-an Kerim eğitimi veriyor.
İşitme engelli kadınlara işaret dili eğitimi veren Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği, kursiyerlerin manevi hayatlarına el attı.
İşitme engellilerin dünyasına sessiz dünya dediklerini kaydeden Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği Başkanı Cemal Özkaynak, “İşitme engellilere hizmet vermek kelimelerle anlatılmaz. Biz Ortadoğu İşitme Engelliler Derneği, İşaret Dili Tercümanları, Çankaya Müftülüğümüz ve değerli hocalarımızın eşliğinde işitme engelli arkadaşlarımıza Kur-an Kursu ve İşaret Dili öğretmek istiyoruz. Burada tabii ki hepsine yetişemiyoruz, bütün işitme engelli kadınları derneğimize davet ediyoruz. Burada onlara Kur-an Kursu veriliyor. Herhangi bir şekilde talebimiz yok. Her türlü ihtiyaçları derneğimiz tarafından karşılanıyor. Bu insanlar ile birlikte olmak çok özel bir şey” diye konuştu.
İşitme engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılardan bahseden Özkaynak, “Bizim en büyük istediğimiz ve çağrımız Milli Eğitim Bakanımıza olacak. İşitme engelliler toplumumuzun bir parçası ve her ailede çıkabilecek bir şey. İşaret dilini okullarımızda ders olarak verdirilmesini Milli Eğitim Bakanlığımızdan talep ediyoruz. Okullarda işaret dili verilirse herkes iyi veya kötü anlaşma yoluna gider. Hastanelerde sorunlarımız oluyor, dışarıda sorunları oluyor, gittikleri yerde kendilerini ifade edemiyorlar. Dolmuşlarda, bankalarda, alışveriş merkezlerinde kendilerini ifade edemiyorlar. Bizlere gerekli olan toplumda yaşamamızı sürdürmemiz için gereken her yerde işaret diline ihtiyacımız var. Hastanelere işaret dili tercümanları konulmasını arzu ediyoruz. Bu konuda çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın iş bulma olanakları çok az. Bu konuda da gerekli çalışmaların yapılması lazım” dedi.
Yorum Yazın