• Genel

Özgecan’ın ailesine anlamlı jest

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’ın 19 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğu kargo şubesinin adı, ’Özgecan Şubesi’ olarak değiştirildi.
Özgecan’ın ailesine anlamlı jest
Ailenin yaşadığı Barış Mahallesi’ndeki evlerinin yakınında uzun yıllar ’Çamlıbel Şubesi’ olarak faaliyet gösteren Aras Kargo şubesinin adının ’Özgecan’ olarak değiştirilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ile annesi Songül Aslan da katıldı. Törende Songül Aslan, 19 yıl çalışıp emekli olduğu şubeye kızının adının verilmesinden dolayı oldukça duygulanarak gözyaşı döktü.
Aras Kargo Genel Müdür Yardımcısı Burçun İmir, Özgecan’ın başına gelenlerin tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu belirterek, "Bazı şeyler unutularak değil de hep hatırlanarak üstesinden geliniyor. Bu karanlığın üzerine bir damla bile ışık vursa aydınlatacağından eminiz. Bu anlamda Özgecan’ın ismini bu şubemizde yaşatmak istedik" dedi. İmir, şirket olarak Özgecan’ın kardeşlerine eğitim bursu vereceklerini de sözlerine ekledi.
Baba Mehmet Aslan ise, Aras Kargo yöneticilerine bu davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Eşimin uzun yıllar çalıştığı ve emekli olduğu şubeye Özgecan’ın isminin verilmesi bizim için önemli ve anlamlı" diye konuştu.
Anne Songül Aslan da gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, Özgecan’ın her gün çalıştığı bu şubeye uğradığını belirterek, "Her zaman pozitif bir çocuktu. Şube Müdürüm ’Özgecan ne kadar pozitif, keşke burada çalışsa’ derdi. Çok üzgünüm. Bu duyarlılıklarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Özgecan’ın adının verildiği şubenin açılışı gerçekleştirilirken, katılımcılar da Özgecan’ın fotoğrafının önüne kırmızı karanfil bıraktı.
(İHA)
Yorum Yazın