TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

'Paralel çetelere karşı mücadele hepimizin boynunun borcudur'

-Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Gizli kapaklı bir şekilde devleti ele geçirip kamuyu hareketsiz hale getirerek millete karşı fitne tuzakları içerisinde olan paralel çetelere karşı da mücadele etmek hepimizin ve hepinizin boynunun borcudur." dedi
'Paralel çetelere karşı mücadele hepimizin boynunun borcudur'
AA - ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Elinde silah olan teröristi tanımak kolaydır, onunla mücadele yaparsın. Ama gizli kapaklı bir şekilde devleti ele geçirip kamuyu hareketsiz hale getirerek millete karşı fitne tuzakları içerisinde olan paralel çetelere karşı da mücadele etmek hepimizin ve hepinizin boynunun borcudur. Bu devlet, kimsenin babasının malı, kimsenin çiftliği değildir. Bu millet, dini ya da seküler hiçbir kendine cemaat adı veren grubun çiftliği de değildir. Bu millet, 79 milyondan müteşekkildir ve devlet 79 milyonun hepsinin devletidir." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Valiliği tarafından Boztepe’deki Radisson Blu Otel'de düzenlenen iftar programında, ilin merkez ve ilçelerinde görev yapan bürokratlarla bir araya geldi.

"Bu devlet, kimsenin babasının malı, kimsenin çiftliği değildir”
65. Hükümet programının beş ana temel üzerine olduğunu anımsatan Kurtulmuş, bunlardan bir tanesinin terörle mücadele olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Elinde silah olan teröristi tanımak kolaydır, onunla mücadele yaparsın, ama gizli kapaklı bir şekilde devleti ele geçirip kamuyu hareketsiz hale getirerek millete karşı fitne tuzakları içerisinde olan paralel çetelere karşı da mücadele etmek hepimizin ve hepinizin boynunun borcudur. Bu devlet, kimsenin babasının malı, kimsenin çiftliği değildir. Bu millet, dini ya da seküler hiçbir kendine cemaat adı veren grubun çiftliği de değildir. Bu millet, 79 milyondan müteşekkildir ve devlet 79 milyonun hepsinin devletidir." dedi.

“Türkiye dış politikada çok daha etkin olarak yoluna devam edecek”
Dış politikadaki birtakım sorunları çözmek için yeni perspektifler üretileceğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Suriye meselesinin çözümüne ilişkin, Rusya ile aramızdaki sıkıntıların kaldırılmasına ilişkin Ortadoğu için ya da Avrupa’da yaşanılan sıkıntıların giderilmesi için hem kararlı duracağız, yolumuzdan ilkemizden taviz vermeyeceğiz hem de sorunların çözülmesi için yeni perspektifler ortaya koyacağız. Son günlerde uçak düşürülmesi olayıyla birlikte Rusya ile aramızdaki gerilimi azaltmak için ortaya koyduğumuz gayretleri görüyorsunuz. İnşallah Rusya ile aramızdaki bu gerilimle diğer ülkelerle yaşadığımız bu gerilimler azalacak ve Türkiye dış politikada çok daha etkin, çok daha rol belirleyici çok daha fazla sorun çözücü bir ülke olarak yoluna devam edecektir.”
Yorum Yazın