TİC Holding Header
  • USD 32.367
  • EUR 34.982
  • Altın 2324.301
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Patriotlarda devir teslim

Kahramanmaraş’a konuşlandırılan patriot bataryalarında görevli Alman askerlerde devir teslim başladı.
Patriotlarda devir teslim
İHA - Yaklaşık bir yıldır Kahramanmaraş’ta görev yapan Alman birliğinde dördüncü dönem rotasyonu başladı. Bu kapsamda iki dönemdir Alman birliğinin basın koordinasyon biriminde görevli olan Yarbay Frank Sarach görevini Yarbay Alexander Feja’ya devretti.

Düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle vedalaşan Sarach, yeni mevkidaşını da gazetecilerle tanıştırdı. Kahramanmaraş’tan güzel anılarla ayrıldığını ifade eden Sarach, “Buraya aklımızdaki bazı soru işaretleri ile gelmiştik. Ancak Türk insanının misafirperverliğiyle karşılandık. Güzel günler geçirdik ve iyi anılarla Kahramanmaraş’tan ayrılıyoruz. Bundan sonraki yaşantımda da gezmek amacıyla buraya gelmek isterim. Özellikle Kahramanmaraş dondurmasını çok beğendim” dedi.

Göreve başlayan Feja ise verilen görevleri yerine getirerek uyum içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Feja, 29 Ocak’ta Gazi Kışlası’nda devir teslim töreni yaparak, yeni gelen askerlerin görevi devralacağını sözlerine ekledi.

İkili daha sonra birbirlerine dondurma ikram edip başarı dileklerinde bulundu.
Yorum Yazın