TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Patriotlarda fırtına öncesi sessizlik

Türkiye’nin NATO’dan talebi doğrultusunda Kahramanmaraş ve Adana’ya konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nin bulunduğu kışlalarda fırtına öncesi sessizlik sürüyor.
Patriotlarda fırtına öncesi sessizlik
Suriye’de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaş ve Esed yönetiminin son olarak kendi halkına yönelik kimyasal silah kullanması Türkiye’nin bu ülkeye karşı endişelerini bir kez daha haklı çıkardı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Suriye’ye yönelik askeri müdahale planları masaya yatırılırken, gözler de Kahramanmaraş ve Adana’ya konuşlandırılan patriot füze bataryalarına çevrildi.

RADARLAR TAKİPTE
NATO bünyesinde görev yapan Alman askerlerin kontrolündeki 6 patriot bataryasının bulunduğu Kahramanmaraş Gazi Kışlası’nda bugün itibariyle herhangi bir hareketlilik yaşanmazken, radarların 24 saat boyunca sınırdaki gelişmeleri takip ettiği öğrenildi.

Diğer yandan, Adana’da Şakirpaşa Havalimanı yanındaki Recai Engin Kışlasında bulunan Patriot Hava Savunma Sistemleri de aktif halde bekletilerek, buradaki radarlarla da sınırdaki hareketlilikler gözleniyor. Hollandalı askerlerin görev yaptığı bu bataryalarda da Suriye’deki hava hareketleri an be an takip ediliyor.

Suriye’de yaşanan iç savaşın yansımalarını en derinden hisseden Türkiye, çatışmaların sınırda bulunan yerleşim yerlerini de tehdit etmesi üzerine Aralık ayında müttefiki olduğu NATO’dan patriot füzelerini talep etmişti. Kimyasal silah tehditleri de göz önünde bulundurularak yapılan bu talebin ardından, Almanya’dan getirilen 6 batarya Kahramanmaraş’a, Hollanda’dan getirilen 6 batarya Adana’ya ve Amerika’dan getirilen 6 batarya da Gaziantep’e konuşlandırılmıştı.

 
Yorum Yazın