TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Pkk'nın açtığı ateş sonucu yaralanan imam iyileşiyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde pkk üyeleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan ve Özel Lokman Hekim Van Hastanesi’nde başarılı bir ameliyatın ardından gözlerini açan imam Bedrettin Fırat, Bebeğim nasıl? Eşim nasıl diye sordu.
Pkk'nın açtığı ateş sonucu yaralanan imam iyileşiyor
Sultan Gedik - VAN / İHA - Dün akşam saatlerinde Şemdinli’nin Karşıyaka Mahallesi'nde çocuklara ders verdiği Kur’an kursundan evine gitmeye çalışan Bedrettin Fırat (24), Şemdinli-Yüksekova karayolunun PKK üyeleri tarafından ulaşıma kapatıldığını görmesi sonucu aracıyla kaçmaya çalıştığı sırada açılan ateşle yaralanmıştı. Ağır yaralı şekilde çevredeki vatandaşlar tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk tedavisi yapılan Fırat, daha sonra Özel Lokman Hekim Van Hastanesi’ne getirildi. Burada yaklaşık iki saat süren başarılı bir ameliyatın ardından Fırat, yoğun bakıma servisine alındı.

Hastanın durumuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, yaralının Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı bir müdahale sonucu Van’a ulaştırılmasının sağlandığını belirterek, “Sol şah damarında ciddi bir yaralanma olmasına rağmen Şemdinli Devlet Hastanesi’nde çok güzel tedavi edilerek hastamızın Van’a ulaşması sağlanmış. Dün askeri helikopterle hastamız hastanemize geldi. Suni solunuma bağlı şuuru kapalı ve genel durumu kötüydü. Biz genel durumunu düzelttik. Solda akciğerde kanama vardı, ona müdahale ettik. Sabah saatlerinde de şah damarıyla ilgili tekrar müdahale yaptık. Sağ bacaktan aldığımız bir damarla şah damarını değiştirdik. Şu anda oldukça iyi durumda. Şuuru yerine geldi. İnşallah hayati tehlikeyi atlattı sayılır. Böyle giderse bir iki gün içerisinde yoğun bakımdan hastamızı çıkarırız” dedi.

Yaralı Bedrettin Fırat’ın abisi Furkan Fırat ise “Allah önce Şemdinli’deki ve buradaki doktorlarımızdan razı olsun. Kardeşimi oğluna bağışladılar. Daha baba diyemeyen oğluna kavuştu inşallah. Bundan büyük bir mutluluk yok. Kimseye bedduamız yoktur. Hesabını inşallah yaradan keser. Allah’a şükür kardeşim de iyidir” diye konuştu.

Yaralı İmam Bedrettin Fırat ise gözlerini açar açmaz daha bir yaşına girmemiş bebeğini sordu.
Yorum Yazın