TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Polis, hırsızım deyip zili çaldı

Kastamonu’nun Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü, işyeri ve meskenlerde artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek için farklı ve bir o kadar da ilginç bir uygulamaya imza attı.
Polis, hırsızım deyip zili çaldı
KASTAMONU / İHA - İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün can ve mal güvenliğinde aldığı tedbirler yanında vatandaşların kendi önlemlerini almaları ve kapılarını tanımadıkları kişilere açmamaları ve kendi güvenlikleri açısından kapıya gelen yabancılara kimlik sormaları yönünde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Tosya genelinde yapılan uygulamayı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt yürüttü. Uygulama başlamadan önce görev alacak olan polis memurları doktor önlüğü giyip stetoskop taktı, tansiyon aletini aldı.

Apartman giriş kapılarına gelen polisler kapıların zillerine bastılar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın aile hekimlerine yönelik yürüttüğü bir istatistiki çalışma yaptıklarını söylediler. Zili çalanın kimliğini sorgulamadan kapıyı açanlar olduğu gibi hırsız deyince de kapıyı açan ev sahipleri de oldu. Polis ekipleri bazı kapıların zillerine bastıklarında ‘kim o’ diye seslenen ev sahibine 'hırsız' diye yanıt verdi. Fakat zile basanın hırsız demesine rağmen kapılar yine açıldı.

"EVİNİZİ SOYMAYA GELDİK" DİYENE TANSİYON ÖLÇTÜRDÜLER
Sağlık ekibinden olduklarını iddia eden bu kişileri evlerinin içine alan ev sahipleri anket yapmak için başta kimliği olmak üzere hırsızın işine yarayacak bütün kişisel bilgilerini verdi. Kişisel bilgilerini vermelerinin ardından polis ekibinin ‘Biz soyguncuyuz evinizi soymaya geldik’ demesine rağmen gelenlerin doktor olduğuna inanarak tansiyonlarını ölçtürenler de oldu.

Devam eden uygulamada, bazen doktor, bazen bankacı, bazen de size hediye çıktı diyen pazarlamacı olarak kapıların zillerine basıldı. Uygulamada bilinçli olan ev sahipleri de vardı. Polis ekiplerinin çalışmasına 'katılmak istemiyorum teşekkür ederim' diyerek ekibi geri çevirenler de oldu.

Polis ekipleri her gidilen dairede ev sahibini dinledikten sonra kendilerinin doktor değil aslında polis olduklarını, konuttan hırsızlığa karşı vatandaşın bilinçlendirilmesi için uygulama yaptıklarını söyledi. Uygulamayı yürüten İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, “Dairenin ziline basanın kim olduğunu sorgulayın, kimliğini sorun hatta emniyetten geliyoruz deseler dahi bir dakika bekleyin deyin, polisi arayın, durumu anlatın, polis merkezinin bilgisi olmasa dahi kısa sürede araştırarak böyle bir çalışma olup olmadığı konusunda bilgilere ulaşır. Kapılarınızı tanımadığınız kişilere açmayın. Gelen kim olursa olsun kişisel bilgilerinizi, kredi kartı bilgilerinizi vermeyin” diye uyardı.

Uygulamada ev sahiplerine konuttan hırsızlığa karşı alınması gereken tedbirleri anlatan broşür dağıtıldı.
Yorum Yazın