TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Polis Özel Harekat timleri Afrin'e dualarla uğurlandı

Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Polis Özel Harekât (PÖH) timlerini, ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında Afrin bölgesine uğurlama törenine katıldı.
Polis Özel Harekat timleri Afrin'e dualarla uğurlandı
İnternet Haber Servisi - Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘Zeytin Dalı Harekâtı’ için Afrin bölgesine gidecek olan Polis Özel Harekât (PÖH) timlerini ve katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi; “Değerli çalışma arkadaşlarım, Emniyet teşkilatımızın ve Jandarma teşkilatımızın kahraman mensupları, her birisi kahramanlığımızın, cesaretimizin, kararlılığımızın simgesi olan Özel Harekât Teşkilatımızın ve personelimizin seçkin mensupları ve milletimizin kahraman evlatları bugün, bu büyük milletin ve devletin iradesini, cesaretini ve kahramanlığını, içte ve dışta terörle teröristle mücadelede ki iradesini ve ecdadından aldığı imanı temsil eden sizleri, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na ve Afrin’e uğurluyoruz.

“Sizler! şanlı bayrağımızın semalarda bağımsız ve özgür olarak dalgalanması, ezanımızın hiç dinmemesi adına bir sefere çıkıyorsunuz”

Sizler bu büyük devletin ve milletin sonsuza kadar payidar olması, şanlı bayrağımızın semalarda bağımsız ve özgür olarak dalgalanması, ezanımızın gönlerden ve semalardan hiç dinmemesi adına, bu büyük emaneti ve bu kararlılığı her noktada temsil etmek ve inşallah muzaffer eylemek adına bir sefere çıkıyorsunuz. Bizler bir büyük medeniyetin ve geçmişin temsilcileri olarak tarihin her döneminde adaleti, hakkı, bu noktada barışı ve esenliği temin eden, her noktada mağdurun, mazlumun yanında yer alan ve hakkı tutup kaldıran bir büyük milletiz. Bu uğurda nice şehitleri ve kahramanları kara toprağa, gül bahçesine girercesine yolcu eylemişiz. Rabbim tüm şehitlerimizin razı olsun, makamları cennet ve inşallah Peygamberimiz komşuları olsun. Bu imanla, bu kararlılıkla yetişen, annesinden helal sütü alan, babasından hayır duası alan her bir evladı, bu değerlerin, devletin ve milletin bekasının sarsılmaz, yorulmaz bekçileridir. Hepiniz ve hepimiz bu değerler uğruna hayatını feda etmek ve eylemek üzere kabirleşmiş ve ant içmişiz alışmışız. Ülkenin içinde ve dışında son hain etkisiz hale getirilene kadar devlet ve millet düşmanları bu noktada devletin ve milletin kararlılığı karşısında yok olana kadar bu mücadelede sonsuza kadar bir kararlılığı temsil etmekteyiz.



“Allah sizleri her daim muzaffer eylesin, bu seferde sağ salim hepinizi sevdiklerinize ve bize rabbim kavuştursun inşallah”

İşte bugün de ihanetin, işbirlikçilerinin, uzantılarının ve destekçilerinin ülkemizin içinde ve dışında ortaya koydukları bütün tertip ve tezgâhlara karşı bu milletin kararlılığı ve iradesi ile devletimizin bu noktadaki kararlı duruşuyla hamdolsun hepsi etkisiz hale gelmeye, bu büyük devletin kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûm edilmişlerdir ve sizler bugün de bu kararlılığı temsil etmek adına bu ülkenin her bir köşesindeki imanı ve cesareti gösteren birer kahramanlar olarak bugün o sefere çıkıyorsunuz. Dün uğurladığımız Jandarma Özel Hareket personelimiz gibi güvenlik korucularımız gibi bugün sizlerde Diyarbakır'da hepimizin duasıyla, sizlere olan güveni ve sarsılmaz imanıyla yola çıkıyorsunuz, gazanız mübarek olsun, Allah sizleri her daim muzaffer eylesin, bu sefer de sağ salim hepinizi sevdiklerinize ve bize rabbim kavuştursun inşallah. Bilin ki bu yolculuk sizden önceki ecdadımızın, ceddimizin çıktığı seferlerin yolculuğudur. Bilin ki bu temsil ettiğimiz kararlılık, bu ülkenin her bir köşesinde bulunan ve bu ülkenin her bir köşesinde anılan kahramanların yoludur. Biz hayatı bu değerler uğruna feda ederek büyüyen, güçlenen ve bu kararlılığıyla, sarsılmaz imanıyla büyük olan bir milletiz. Herkes şunu bilmeli ki bu büyük devlet ve millet, şartları ne olursa olsun bu değerler uğruna ve sadece kendimize ait olmayan insanlık değerleri adına da bunu göstermekten kaçınmayan ve Allah'ın izniyle de bütün bu kararlılığıyla muzaffer olan bir büyük milletiz. Rabbim bu değerler uğruna bugüne kadar içinde bulunduğumuz kahraman teşkilatımız dâhil şehit olan bütün şehitlerimizden razı olsun, onları yetiştiren anne ve babalardan razı olsun. Bugün burada bulunan dualarıyla evlatlarını, yakınlarını, sizleri bu kazaya, bu sefere uğurlayan bütün aile fertlerimizden de razı olsun. Sizler inanıyorum ki çelikleşmiş iradenizle, sarsılmaz imanınıza sizden önce sefere çıkan tüm kahramanlar gibi her noktada ve her daim muzaffer olacak ve inşallah şanlı bayrağımızı gönlerde ezanımızı semalarda sonsuza kadar inşallah semalarda tutacaksınız. Hepinizi bu duygularla tek tek kutluyor, bu imanı temsil ettiğiniz için milletimiz adına teşekkür ediyor, gazanız ve seferiniz mübarek olsun diyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Güzeloğlu ve Protokol üyeleri, Özel Harekat Polislerine Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Daha sonra kurban kesimi yapılarak, yapılan duanın ardından Polis Özel Harekât (PÖH) timleri Afrin bölgesine uğurlandı.
Yorum Yazın