TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Polise talimat: 'Görev esnasında ses ve görüntü alınmasını engelleyin!'

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş imzasıyla dağıtım yerlerine bir yazı gönderildi. 'Ses ve görüntü kaydı alınması' başlıklı yazıda polisten, vatandaşların kayıt almasının engellenmesi istendi.
Polise talimat: 'Görev esnasında ses ve görüntü alınmasını engelleyin!'
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda, polisin görev yaptığı sırada vatandaş tarafından görüntü ve ses kaydı alınmasının engellenmesi istendi. Yazıda “şartlar oluştuğunda adli işlem yapılması gerektiği” de belirtildi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş imzasıyla dağıtım yerlerine bir yazı gönderildi. “Ses ve görüntü kaydı alınması” başlıklı yazıda, akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasının kişilerin ses ve görüntülerinin kayda alınmasını paylaşımını artırdığı ifade edildi.

Bu durumlarla kolluk kuvvetlerinin de karşılaştığı belirtilen yazıda, “Bazen görevin yapılmasını engelleyecek boyuta ulaşan bu ihlaller, zaman zaman personelimizin veya vatandaşlarımızın kişilik haklarına veya güvenliğine zarar verir şekilde çeşitli dijital platformlarda yayımlanmaktadır” denildi.

Yazıda, Emniyet personelinin görevini yaparken kayıt alınmamasına fırsat vermemesi, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri ve kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları istenildi.
Yorum Yazın