TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ramazan geldi, internette tespih satışları arttı

IdeaSoft alt yapısı ile internette tespih satışı yapan Tesbihane.com verilerine göre Ramazan ayında tespih satışları arttı.
Ramazan geldi, internette tespih satışları arttı
İSTANBUL / İHA - Internette alışveriş hacminin çeşitli günler ve dönemlerde arttığının e-ticaret sitelerinden alınan veriler ile görülebildiği ve Ramazan ayı ya da Ramazan Bayramı’nın da bu dönemlerden bir tanesi olduğu bildirildi.

Ramazan’ın gelmesi ile birlikte internette alışveriş yapan kullanıcılar alışveriş alışkanlıkları ile ilgili değişiklikler hakkında bir araştırma yapan IdeaSoft’un verilerine göre Ramazan ayının başlaması ile birlikte bazı e-ticaret sitelerinde alışveriş saatleri diğer aylara göre değişimler gösteriyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte alışveriş hacminin iftar sonrası ve sahur öncesi saat dilimlerinde diğer aylara göre arttığını söyleyen IdeaSoft yönetici ortağı Fatih Çalışkan, ‘’IdeaSoft alt yapısıyla e-ticaret yapan 4 bin 200’den fazla firmanın verileri ile elde ettiğimiz sonuçlar arasında bazı ürünlerin satışlarındaki artış da dikkat çekiyor” dedi.

IdeaSoft alt yapısı ile tespih başta olmak üzere internette takı satışı yapan Tesbihane.com yöneticisi Veysel Çimenci ise Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tespih satışlarının arttığını belirtti. Çimenci, “Her yıl özel günler ve bayramlarda hediye amaçlı ürün satışımızda gözle görülür bir artış oluyor. Ramazan ayının başlaması ile birlikte sitemizde tespih satışları da artmış durumda. İslam dininin ve kültürümüzün bir parçası olan tespih bu sene de en fazla satılan ürünler arasında yer alıyor. Bayramın yaklaşması ile hediye amaçlı satınalımların daha fazla artacağını söyleyebiliriz’’ diye konuştu.

IdeaSoft’un, Türkiye’de 4200’den fazla işletmeye e-ticaret alt yapısı sunduğu ve çözümlerinin bugüne kadar 10 bin’den fazla kurum ve kuruluş tarafından kullanılmış olduğu öğrenildi. IdeaSoft alt yapısıyla e-ticaret yapan işletmelerden alınan veriler, Türkiye’de özellikle Kobi seviyesindeki gerçekleşen e-ticaret hacmiyle ilgili veriler için önemli bir kaynak oluşturuyor.
Yorum Yazın