• Genel

Rektör Orbay gençlere seslendi

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 'Eğitimcilerimizin rehberliğinde gençlerimizin üzerinde odaklanması gereken gerçek gündem bilim, teknoloji ve yenilikçi yaklaşımları ile ön plana çıkan, kendi sosyal, kültürel, tüm değerlerini koruyan, yaşatan, zenginliklerine zenginlik katan ve öncelikli olarak kendi beyin gücünden güç alarak katma değeri yüksek ürünler üreten daha güçlü bir Türkiye hedefi olmalıdır' dedi.
Rektör Orbay gençlere seslendi
 AMASYA / İHA - Ege Üniversitesi’nde yaşanan ve bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısı yapan Rektör Orbay, “Ege Üniversitesi yerleşkesinde yaşanan üzücü olaylar neticesinde ne yazık ki üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli genç hayatını kaybetmiş ve bazı öğrencilerde yaralanmıştır. Öncelikle böylesine üzücü bir olayın bilimsel bilginin üretildiği ve şiddet içermeyen her türlü düşüncenin rahatlıkla ifade edilebildiği ortamlar olması gereken üniversite çatısı altında meydana gelmiş olması Amasya Üniversitesi ailesi olarak bizleri derinden üzmüştür. Bu vesile ile Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz” diye konuştu.

Özellikle eğitimcilerin gençlerin şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstermeleri ve kirli oyunlardan uzak tutulmaları gerekmekte olduğunu vurgulayan Orbay, “Aksi takdirde, her türlü çatışma ortamından beslenen, kendisine yeni vazifeler çıkaran ve uzun süredir üzerinde çalışılan kardeş kavgası çıkartma gayreti içerisinde olan şer odakları güç kazanacaktır. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, demokrasi ve hukuk devleti çizgisini kendisine referans alan necip milletimiz, bu günleri sabır ve sağduyusu ile aşacak güce sahiptir” şeklinde konuştu.

Sağduyu sürecinin önemli ayağını en değerli beşeri sermaye olan gençlerin kirli ortamlardan uzak tutulması, her şeyden önce eğitim-öğretim ortamlarına odaklanmalarının sağlanması olduğuna değinen Prof. Dr. Orbay, şunları kaydetti: “Bu noktada özellikle ailelere, siyasetçilere ve eğitimcilerimize önemli görevler düşmektedir. Eğitimcilerimizin rehberliğinde gençlerimizin üzerinde odaklanması gereken gerçek gündem bilim, teknoloji ve yenilikçi yaklaşımları ile ön plana çıkan, kendi sosyal, kültürel, tüm değerlerini koruyan, yaşatan, zenginliklerine zenginlik katan ve öncelikli olarak kendi beyin gücünden güç alarak katma değeri yüksek ürünler üreten daha güçlü bir Türkiye hedefi olmalıdır. Aksi takdirde, bu millet geçmişte benzer tahrik ve kargaşa ortamını çokça yaşadı. Bu tür şiddet içeren tartışmaların kimseye bir faydasının olmadığı gibi kazananının da olmadığı, büyük acılar yaşanarak maalesef defalarca görüldü. Kaybedeni ise bu millet, bu ülke oldu. Kısacası hepimiz olduk.”
Yorum Yazın