TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Rektörden köye tiyatro götürdü

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın öncülüğünde Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan 'Tasvir-i Temaşa' adlı orta oyunu Isparta'nın merkez köylerinde sahneleniyor.
Rektörden köye tiyatro götürdü
İHA - ’Üniversiteyi Halkla Buluşturma Projesi’ kapsamında ’Tasvir-i Temaşa’ adlı orta oyunu SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından köylerde sahneleniyor.

Oyunda ’Kavuklu ve Pişekar’ın komik hikayesi anlatılıyor. Farklı kültürlere sahip insanların bir araya gelişini mizahi bir yaklaşımla seyircisine aktaran oyun, son olarak Gelincik köyünde sahnelendi. Köy kahvehanesinde sahnelenen oyunu Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı da izledi.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Nil Ünlü Aycıl, "Rektör hocanın köylere tiyatro götürülmesi önerisi üzerine kendi mirasımıza, kültürümüze sahip çıkmak adına da geleneksel Türk tiyatrosunun türlerinden orta oyununu sahnelemeye karar verdik. Öğrencilerimiz, hocalarımız buna sıcak baktı. Tasvir-i Temaşa oyununu bir buçuk ay çalıştık" dedi.

Köy halkının birçoğunun hayatlarında canlı performans izlemediklerini belirten Aycıl, "Köy kahvehanelerinde oynamak zorunda kalıyoruz. Köyde kadınlar kahvehanelere girmek istemiyor. Ama biz davulla çıkıyor, oyunumuzu ilan ediyoruz. Kapı kapı çalarak onları davet ediyoruz. Hiç tereddüt etmeden geliyorlar. Köyün yaşlı kadınları gelince gençleri de geliyor. Oyunu izledikten sonra da teşekkür ediyorlar. Biz de çok mutlu oluyoruz. Oyunu halkımız beğeniyor. Şu ana kadar 7 köyde sahneledik. Gösteriler 25 Kasım’da bitiyor. İkinci turnemizi de uzak köylere yapacağız. O da 25 Mayıs tarihinde başlayacak" diye konuştu.

Gelincik Köyü Muhtarı Erkan Sezgin ise, projeden ötürü üniversite yönetimine teşekkür ederek, böyle projelerin sürekli yapılmasını istediklerini söyledi.

Rektör İlker Çarıkçı da, "Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki arkadaşlarımızla ortak fikrimiz. Onlar her yıl oyun sergiliyorlar. Bu yıl acaba Isparta’nın farklı noktalarına gidebilir miyiz diye düşündük? Onlar da bu turneyi yapmaya başladılar. Bugün Gelincik köyüne misafir olduk. Öğrencilerimiz için de eğlenceli ve önemli bir aktivite. Köylerde de aldığımız tepkiler olumlu. İkinci dönemde de turne devam edecek. Bahar döneminde tüm ilçelerde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri konser verecek, onun planlaması yapılıyor. Aynı zamanda MYO ve fakülteler arası bir futbol turnuvası düzenlenecek. Buradaki amacımız MYO öğrencilerimizin gelip takımlarını desteklemesini sağlamak" dedi.
Yorum Yazın