TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Rennan Pekünlü davasına özel panel

Ege Üniversitesi’nde, öğrencilerin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazı için 27 Kasım’da cezaevine giren emekli öğretim üyesi Rennan Pekünlü adına İzmir’de, Pekünlü Davası Paneli gerçekleştirildi.
Rennan Pekünlü davasına özel panel
İHA - Ege Üniversitesi’nde, öğrencilerin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazı için 27 Kasım’da cezaevine giren emekli öğretim üyesi Rennan Pekünlü’ye destek vermek amacıyla Rennan Pekünlü Komitesi tarafından Laiklik ve İnsan Hakları Bağlamında Pekünlü Davası Paneli yapıldı. İzmir Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen panelin yöneticiliğini Avukat İrfan Koçana yaparken, Sabih Kanadoğlu, Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Pekünlü’nün Avukatı Murat Fatih Ülkü de konuşmacı olarak katıldı.

“LAİKLİK İLKESİ AŞINDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”
Panel, Avukat Murat Fatih Ülkü’nün davanın hukuki süreci hakkında bilgi vermesiyle başladı. Ülkü, hukuki güvenlik içinde tereddüt ederek yaşamamızı isteyen bir baskı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek şöyle konuştu: "Bu dava sadece Rennan Pekünlü’nün değil laiklik ilkesinin, geleceğimizin hapsedilmesidir. Rennan Pekünlü dosyası üzerinden laiklik ilkesi aşındırılmaya çalışılıyor. Ancak biz mücadeleden vazgeçmezsek baskı düzeni kurmaya çalışanları hayal kırıklığına uğratacağımıza eminim” Avukat Murat Fatih Ülkü’nün ardından söz alan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da yargının dik durması gerektiğini belirterek Pekünlü’nün yargılama sürecinde yapılan uygulamaların açıkça suç olduğunu, bunun hukukla açıklanacak bir durum olmadığını söyledi.

“TÜRKİYE’NİN ADAM GİBİ AYDINI AZ”
Panelde son sözü alan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da, “Türkiye’nin adam gibi aydını az, kendisine ve bilime saygısı olmayan bilim adamı çoktur. Eğer bu toplumda Pekünlü’nün başına gelen olay bir aydın karşı koymasıyla karşılaşsaydı bu noktaya gelmezdi” diye konuştu. Panele ayrıca CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Rennan Pekünlü’nün eşi Belma Pekünlü de katıldı.
Yorum Yazın