TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Saatinden önce salona girmek isteyen evsizlerin tepkisi

Antalya’da sokakta yaşayan evsizler, Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor salonuna zamanından önce gelip giremeyince valiliğe yürüdü. Valilik binası önünde eylem yapmaya kalkan evsizlere polis engel oldu. Polis tarafından tekrar kapalı spor salonuna gönderilen 25 kişiye salonda kalan diğer evsizler de tepki gösterdi.
Saatinden önce salona girmek isteyen evsizlerin tepkisi
İHA - Antalya’da yaşayan ‘bimekan’ şahısların, soğuk havalarda sıcak bir mekanda kalabilmeleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen Atatürk Kapalı Spor Salonu dün gece bir grup evsizin eylemine sahne oldu.

Aynı zamanda gün içinde spor aktivitelerinin devam ettiği salonda her gün akşam saat 22.00'den itibaren içeri alınmaya başlanan evsizlerden bir grup dün akşam saat 19.30 sıralarında salona girmek istedi. Salondaki müsabakanın yeni bitmiş olması ve evsizlerin kalacağı bölümün henüz hazırlanmamış olması sebebiyle içeri giremeyen bir grup evsiz, görevlilerle tartıştı. Burada bir süre daha bekleyen evsizler, kapıların açılmasına 5 dakika kala, salondan ayrılıp valilik binasına gitti. Yaklaşık 25 kişiden oluşan grup valilik önünde toplanıp görevlileri şikayet etmek istedi. Valilik önündeki kalabalık grubun olduğu ihbarı üzerine ise çok sayıda polis Antalya Valiliği vatandaş girişi bölümüne yönlendirildi. Kapalı spor salonuna istedikleri saatte giremediklerini söyleyip taşkınlık yapan grup polis engeliyle karşılaştı. Evsiz grubu dinleyen polis, Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçip durumu bildirdi. Yaklaşık 10 dakika valilik önünde bekleyen grup, polisin yönlendirmesiyle tekrar kapalı spor salonuna döndü.

Evsiz grup, burada imza atıp salona girdi. Her gün yaklaşık 60 evsize ev sahipliği yapan kapalı spor salonunda kalan diğer evsizler de, eylem yapan gruba tepki gösterdi. Kapalı spor salonunun saat 22.00'den itibaren açıldığını bütün evsizlerin bildiğini söyleyen diğer evsizler, yaklaşık 20 kişilik grubun salona erken girmek istediğini ve kapının açılmasına 5 dakika kala, diğer evsizlerin 'gelin kapılar açıldı' demelerine rağmen 'biz onlara gösteririz' dilerek salonda ayrıldıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte bulunan evsizleri gece Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak sokaklardan alıp salona getiriyor. Sabaha kadar burada kalan evsizler, sabah çorba ikram edildikten sonra salondan ayrılıyor.
Yorum Yazın