TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran,

Samsun Devlet Opera ve Balesi 21 Eylül’de sezonu açıyor.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran,
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, ”Paris’te, Londra’da, Berlin’de ve New York’ta uyuyan güzel balesi neyse, Samsun operasında da sanatseverler aynısını seyredecek” dedi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi 21 Eylül’de sezonu açıyor. Yeni sezonda 7 yeni eser katarak, 17 farklı eser ile izleyicisinin karşısına çıkmak için gün sayan Samsun Opera hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yaklaşık 300’e yakın sanatçısı ile 2013- 2014 sanat sezonu hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu sezon da her ay farklı eser ile sanat severlerin karşısına çıkacaklarını ifade eden Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, ”Batı Yakası Hikayesi (Müzikal), Bircan ile Sara (Opera), Uyuyan Güzel (Bale), Sihirli Flüt (Opera), Masal Şatosu (Çocuk Oyunu) ve Şendul (Operet) adlı yeni 7 oyunla her ay promiyer yapacağız. Yaklaşık bu yıl 10 tane senfonik konser gerçekleştireceğiz. Geçen seneden kalan oyunlarımız Bach Alla Turca (Bale), Aliş & Maviş (Çocuk Oyunu), Seslerle Anadolu (Müzikli Oyun), Operatur (Eğitim Etkinliği), Opera Zamanı (Eğitim Etkinliği), Üç Silahşörler (Bale) Eğitim Etkinlikleri (Eğitim Etkinliği), IV. Murat (Opera) ve Ali Baba (Opera) eserlerimiz bu senede kaldığı yerden yeni 7 oyunla birlikte devam edecek”dedi.

Samsun operasında her geçen gün sanatçı sayısını arttırdığını ifade eden Volkan Kıran, "Samsun’da iyi bir sanat izleyicisi var. Buna ilaveten binlerce öğrencinin öğrenim gördüğü şehir burası. Biz, hem Samsun’da yaşayan sanatseverlere, hem de bir şekilde çalışmak için öğrenim görmek için ilimize gelmiş olan sanatseverlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmıyorlar. Temsiller oldukça dolulukla geçiyor. Biz de açıkçası talebi karşılamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu sezon hem temsil sayımızı artırıyoruz, hem de yapacağımız etkinliklerin çeşitliliğini artırıyoruz. Temsillerde söyleyen, çalan, dans eden sanatçılar için, hem de izleyen sanatseverler için dolu bir yıl olacak inşallah” diye konuştu.

Türkiye'de 6 tane opera olduğuna dikkat çeken Kıran,”6 operanın en genci Samsun Operası. Samsun Devlet Operası genç olmasına rağmen, her geçen gün gerçekten hem yaptığı temsil sayısı, temsilin kalitesi ve izleyici sayısıyla oldukça yukarılarda bulunuyor. Samsun Opera her gittiği yerde festivalin yıldızı olmayı başarıyor. Samsunluların operaya ve sanatçılarına sahip çıkması burada çok önemli, dolayısıyla onlar ne kadar bizi desteklerseler biz de yapacağımız ‘Uyuyan Güzel Balesi’, ‘Sihirli Flüt Operası’, ‘Batı Yakası’ gibi dünya literatürüne girmiş, herkes tarafından beğenilen eserleri Samsun'a taşıyabiliriz. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sene Paris’te, Londra da, Berlin’de ve New York’ta ‘Uyuyan Güzel’ balesi neyse Samsunlu sanatseverler de aynısını seyredecek. Bu bakımdan Türkiye’de standartların ilerisinde işler yapıyoruz. Biz kendimizi diğer operalarla kıyasladığımız zaman çok başarılı temsiller yapıyoruz, bu konuda iddialı konuşabilirim. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da opera ile yarışır durumdayız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın