TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Sanko Üniversitesi 2015-2016 akademik açılış töreni

SANKO Üniversitesi Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Sanko Üniversitesi 2015-2016 akademik açılış töreni
Fatma Güler - GAZİANTEP / İHA -  2015-2016 Akademik Yılı açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk bilim adamı Prof. Dr. Sayın Münci Kalayoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz’ın yanı sıra birçok davetli katıldı.

“NEREDE BİR EKSİKLİK VAR DEDİYSEK ONA KOŞTULAR”
SANKO Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, Ben Holdingin kurucusu Sani Konukoğlu’nu rahmetle yad ediyorum. Çünkü hayırlı evlatlar bırakmak aynı zamanda en hayırlı eseri bırakmaktır. Sadece sanayi, ticari yatırımlarla değil aynı zamanda hayırseverlikte de yarışan bir aile. Konukoğlu ailesinin Ne zaman kapılarını çaldıysak, burada bir okula Adıyaman’da bir okula ihtiyaç var dediysek, orada okul yaptılar. Nerede bir eksiklik var dediysek ona koştular. 2003’ün başlarında ben Milli Eğitim Bakanı olduğum yıllarda, 40 ilde üniversite vardı. Geri kalan 41 ilde ise üniversite yoktu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olduğu dönemde, Rize’deki evinde akşam baş başa kaldık, haritayı önüne serdim. Ne yapmamız gerekir konusunda, bir fikir alışverişinde bulunduk. En sonunda karar verdik, her ile bir fidan dikelim, her ilimizin bir üniversitesi olsun dedik” şeklinde konuştu.

“HOCALARIMIZDAN RİCAM, GAZİANTEP’İ TIPTA SÖZ SAHİBİ YAPMALARIDIR”
SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da bu üniversitenin kurulmasını, yıllarca düşündüklerini belirterek, buradaki ana amaçlarının, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye’de sağlığı biraz daha yukarıya çekebilmek olduğunu aktardı. Konukoğlu, “Branş üniversitesi kurduk. Yani sadece sağlık konusundaki branşları bünyemizde bulunduracağız. Çünkü Türkiye’nin bir eksiği, branşlaşmamış üniversitelerdir. Her üniversitede her şey var ama branlaşmış üniversitelerin sayısı az. Hocalarımızdan ricam, Gaziantep’i tıpta söz sahibi bir üniversite sahibi getirmelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de üniversitesinin 2015-2016 yılı akademik açılışında olmanın mutluluğu içerinde olduğunu ifade ederek, "hayırlı uğurlu olsun" dedi. Üniversiteler bilim yuvaları olduğunu belirten Şahin, araştırmanın, gelişmenin ve girişimciliğin odak noktaları üniversiteler olduğunu dile getirdi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye’de 81 vilayetin ilimde irfanda yarıştığını ifade ederek, “Bizim şehrimiz artık bir üniversite kenti oldu. 1973’te Gaziantep Üniversitemiz, 2008’de Hasan Kalyoncu Üniversitemiz, 2009’da Zirve Üniversitemiz ve 2013 yılında SANKO Üniversitemiz Gaziantep’e ilim irfan yuvası olmak için eğitime başladı” ifadelerine yer verdi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav ise, “Tıp, hemşirelik, beslenme diyeti ve fizyoterapi bölümlerinden 4 programda toplam 230 artı 10 yabancı öğrenci ile eğitime başladık. İl yılımızdaki doğrultularımız yüzde 98,5. Başarılı bir akademik yıl geçirdik. 2. Senemizde yüzde 100 doğrultularıyla halı hazırda 492 öğrencimizle, 4 programda artı 2 tanede yüksek lisans programı açtık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, akademisyenlere cübbelerini giydirdi. Daha sonra Ünlü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu salondakilere “Dünden Bugüne Karaciğer Nakli” konulu akademik açılış dersi verdi.

 
Yorum Yazın