TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Savaş mağduru aileye okul şoku

Adana'da Toros Mahallesi'nde arsa satın alıp Kuveyt'e giden aile, savaş çıktıktan sonra mallarını kaybederek Adana'ya döndüğünde
Savaş mağduru aileye okul şoku

satın aldıkları 2 parsel arsaya kendilerine ödeme yapılmadan okul yaptırıldığını öğrenince şok yaşadı.

Eşiyle birlikte 1973 yılında Kuveyt'e gittiklerini anlatan 63 yaşındaki Hamide Serinsöz, burada çalıştıktan sonra biriktirdikleri para ile 1985 yılında Adana'da Toros Mahallesi’nden 2 parsel arsa satın aldıklarını söyledi. 6 çocuk annesi Serinsöz, arsa satın aldıktan sonra tekrar Kuveyt'e çalışmaya gittiklerini belirterek, "Kuveyt'te 4 yıl çalıştıktan sonra dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin Kuveyt'i işgal ettiği için savaş çıktı. Savaşta bütün mal varlığımızı kaybettik, bu nedenle Adana'ya dönmek zorunda kaldık" dedi.

Adana'ya geldikten bir süre sonra Toros Mahallesi'ndeki arsayı satıp sigortasına yatırmak istediğini ancak arsasına bakmaya gittiğinde okul yaptırıldığını görünce şok olduğunu ifade eden Serinsöz, şunları söyledi:
"Aldığım 2 parsel arsanın üzerine Çukurova Elektrik Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi yapılmış. Ancak bize bunun için ne belediye ne de Milli Eğitim bir ücret ödemedi. Bunun için önce ben yanlış mı hatırlıyorum diye tapudan yeniden kontrol ettim ancak arsamın üzerine okul yapılmıştı. Hemen belediyeye gittim, belediye beni Milli Eğitim’e gönderdi, Milli Eğitim de tapuya gönderdi. Gittim tapuya, tapumu aldım, okul benim arsamın üzerine yapılmış. Tekrar Milli Eğitim’e tapuyu gösteriyorum, benim malım burada diyorum onlar 'senin malını belediye aldı' diye belediyeye gönderiyor. Belediyeye gidiyorum, onlar da Milli Eğitim’e gönderiyor."

Savaşta her şeyini kaybettiğini, elinde kalan tek şeyin satın aldığı 2 parsel arsası olduğunu anlatan Serinsöz, "Ben bu arsayı satıp emekli olmak istiyorum ama arsamı alamıyorum. Eğer üzerine okul yapıldıysa bana arsamın değerinde parasını versinler. Çünkü benim başka bir şeyim kalmadı" diye konuştu.

Toplam 18 bin 276 metrekare olan arsanın belediye ve özel şahıslar arasında hisseli ancak şuyulandırmasında bir problem olduğu için Milli Eğitim’in 2006 yılında belediyeyi mahkemeye verdiği öğrenildi. İki kurum da konuyla ilgili mahkeme devam ettiği için açıklama yapamayacaklarını bildirdi.

 

 

Yorum Yazın