TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şehit babasından pkk'ya sert tepki

Terör örgütü PKK tarafından Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan jandarma Er Mahsur Cengiz’in cenazesi bugün memleketi Siirt’in Şirvan ilçesi Durankaya köyünde defnedildi.
Şehit babasından pkk'ya sert tepki
Sultan Gedik - SİİRT / İHA - Ağrı’daki bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Er Mahsur Cengiz’in cenazesi, memleketi Siirt’in Şirvan ilçesinde gözyaşları eşliğinde toprağa verilirken, şehidin babası Mehmet Fadıl Cengiz, acı ile dolan yüreğinden terör örgütü PKK'ya sert tepki gösterip, Şehidimin kanı yerde kaymayacak, dün bu şerefsizlerle mücadele ediyorduk, yarın da mücadele edeceğiz dedi.

 Cenaze namazından sonra köy meydanına bırakılan şehit cenazesine sarılarak ağlayan Mansur Cengiz’in babası Mehmet Fadıl Cengiz, Kürtçe ağıt yaktı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ın teselli verdiği şehit babası Mehmet Fadıl Cengiz güçlükle ayakta kalabildi. Şehid er Mansur Cengiz’e Allah’tan rahmet dileyen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, “Allah geride kalanlara ecir ve sabır versin, şefaatinden mahrum bırakmasın. Silahlı kuvvetler ve devlet bu kalleş örgüte en güzel cevabı verecektir” diye konuştu.

"KALLEŞ TERÖR ÖRGÜTÜ İNSANLARIMIZIN YÜREĞİNİ YENİDEN YAKMAYA BAŞLADI"
Kalleş terör örgütünün insanlarımızın yüreğini yeniden yakmaya başladığını ifade eden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise bunun cevabının en sert bir şekilde vereceklerini söyledi. Vali Tutulmaz, “Acımız sonsuz, sözlerin bittiği yerdeyiz aslında. Terör örgütü insanlarımızın yüreğin yeniden yakmaya başladı. Biliyorsunuz uzun süredir barış süreci, kardeşlik süreci, milli birlik ve beraberlik süreci adlarında değişik denemeler yapıldı. Ancak terör örgütü her seferinde bu süreci yeni bir yapılanmanın temeli olarak algıladı. Devletimiz her zaman şefkat elini uzattı, her zaman çözüm sürecinin aktörü olmak istedi. Bunu kardeşliğe birliğe ve beraberliğe yansıtmaya çalıştı. Ama malumunuz olduğunca bu hain ve kalleş terör örgütü her dönemde aynı ölçüde hareket etmektedir. Bu kardeşimizin şehit olduğu olayda da her zaman eleştirilen insanlığa aykırı bir eylem ortaya koydular. IŞİD veya DAİŞ benzeri bir faaliyette bulundular. Kalleşçe bomba yüklü bir traktörle karakola saldırdılar. Ve bunun karşılığını çok yoğun bir şekilde cevabını alıyorlar ve alacaklar. Devlet olarak artık bu işin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız, buna bilin. Bu kardeşimizin de kanı yerde kalmayacak bunu bilin. Biz sonuna kadar kararlıyız, bu iş şöyle ya da böyle bitecek, size söz veriyoruz. Devletimiz en alt katından her kademesine kadar bunun sorumluluğunda ve bilincindedir. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Şehit Er Mansur Cengiz’in naaşı, yapılan törenle defnedildi. Daha sonra taziyeleri kabul etti. Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta olan Durankaya köyünde 60 hane bulunuyor.
Yorum Yazın