TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Şehit Coşkun Nazilli'yi son yolculuğuna on binler uğurladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen evli ve iki çocuk babası Polis Özel Harekat (PÖH) memuru Coşkun Nazilli Alanya'da toprağa verildi.
Şehit Coşkun Nazilli'yi son yolculuğuna on binler uğurladı
Sultan Gedik - Yurt dışında özel görevdeyken dilekçe ile Mardin Nusaybin'e gönüllü olarak gittiği öğrenilen Coşkun Nazilli'nin ailesine acı haber dün Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka tarafından sağlık görevlileri eşliğinde verilmişti.

Acı haberi duyan aile fertleri gözyaşlarına boğulurken, şehidin babası Dursun Nazilli ve annesi Sultan Nazilli fenalık geçirdi. Sultan Nazili dışarıda hazır bekletilen ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 15 yıllık Özel Harekat Polis Memuru Coşkun Nazilli, Ayşe Nazilli ile evli ve Göktürk (10) ve Gökçe (5) isimlerinde 2 çocuk babasıydı.

ALANYA HALKI ŞEHİD EVİNE AKIN ETTİ
Acı haberin kısa sürede yayılması üzerine ise Alanya protokolü ve Alanya halkı şehidin Kadıpaşa Mahallesi Çevreyolu üzeri Nezahat Hanım Apartmanı'nda bulunan evine akın etti. Şehidin evi ve civardaki evler Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit evine belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kuruldu. Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nazilli'nin de kardeşi olan Coşkun Nazilli'nin taziye çadırına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, İlçe Müftüsü Mustafa Topal'ın yanı sıra binlerce vatandaş geldi.

KAHREDEN TESADÜF
Alanya şehidine ağlarken, ortaya çıkan ilginç ayrıntılar da yürekleri dağladı. 8 Ağustos 2015 tarihinde Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın naaşına, Alanya'ya getiren uçakta dün şehit düşen Coşkun Nazilli nezaret etmişti. Hem Sercan, hem de Nazilli, Alanya'da doğup büyüyen iki meslektaş olmanın ötesinde, her ikisi de Konya'nın Dedemli Köyü'ndendi. Genç meslektaşının naaşıyla objektife yansıyan şehit Nazilli'nin yaşadığı büyük acı yüzüne yansımıştı.

MEKTUP CİĞERLERİ DAĞLADI
Alanya'nın şehidi Coşkun Nazilli'ye kısa süre önce mektup yazan evlatları Göktürk ve Gökçe Nazilli ise mektuplarında şu ifadelere yer vermişti;
"Vatan sevgisi imandan, onun tek amacıdır . Dünya hayatı oruç, ölüm anı iftardır. Dağlar taşlar mekanı, toprak yorganıdır Sevgiliye kavuşmak, onun için vuslattır. Bırak güneş kavursun, kar yağsın ne çıkar. Hain mermiler geceleri yıldız gibi yağar.Rüzgar eken hain elbet fırtına biçer. Alperenim yiğidim sen bu yolda devam et. Sen bir efsanesin derman Özel Harekat. Dağların kartalısın ferman Özel Harekat.Terörün kabusu yılmaz Özel Harekat.Şehitlerin mirasçısı POLİS ÖZEL HAREKAT. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır... Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü bir cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü... ÇOCUKLARIN: Göktürk Nazilli ve Gökçe Nazilli Seni çok özledik BABA ve Seni çok seviyoruz..."

ALANYA ŞEHİDİNİ HAVALİMANINDA KARŞILADI
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Polis Özel Harekat (PÖH) memuru Coşkun Nazilli'nin naaşı dün gece Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağıyla saat 21.30 sıralarında Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na getirilen şehit Özel Harekat Polisi Coşkun Nazilli'yi bini aşkın vatandaş ve protokol mensupları karşıladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre bekleyen vatandaşlar, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Her Türk Asker Doğar', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Özel bir araçla havalimanına getirilen şehidin ailesi ise ayakta durmakta güçlük çekti. Dirayetini korumaya çalışan baba Durmuş Nazilli zaman zaman sinir krizleri geçirdi. Şehidin annesi Sultan Nazilli ise, "Sen öleceğine ben ölseydim, yüreğim daralıyor" diyerek ağıt yaktı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağın piste inmesiyle birlikte aile fertlerinin feryatları yükseldi. Uçağın kapısının açılmasıyla şehidin abisi uçağa koştu. Uçaktan ilk inenler arasında olan şehidin 10 yaşındaki oğlu Göktürk Nazilli, amcasıyla kucaklaştı. Küçük çocuğu yakınları alarak uzaklaştırdı.

Şehidin tabutunu omuzlarına alan polisler fazla ilerleyemedi. Şehidin yakınları ve sevenleri tabutu omuzlayarak cenaze arabasına kadar götürdü. Şehidin annesi cenaze aracına binerek tabuta sarıldı. Havalimanını dolduran kalabalık cenaze aracına uzunca bir süre eşlik etti.

GÖZYAŞLARI ARASINDA ON BİNLER TARAFINDAN TOPRAĞA VERİLDİ
Bugün sabah saatlerinde Alanya Belediye Mezarlığı Morgundan alınan şehit polisin cenazesi önce Kadı Paşa Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bulunan evine getirildi. Burada yapılan duanın ve helallik alınmasının ardından cenaze Emine Özmüftüoğlu Camii'ne götürüldü. Cenaze namazında ayakta durmakta zorluk çeken şehidin babasını ve eşini, yakınları ve meslektaşları teselli etti. Cenazeye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Birçok vatandaş pencerelerden dua ederken, bazıları da şehidin geçişi esnasında selam durdu. Şehide son yolculuğunda eşlik eden binlerce vatandaş terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak tekbir getirdi.

Kılınan cenaze namazının ardından yine binlerce vatandaş eşliğinde Alanya Garnizon Şehitliği'ne getirilen Coşkun Nazilli burada defnedildi. Törene Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya AK Parti, MHP ve CHP Milletvekilleri, partilerin il başkanları, şehidin babası Durmuş Nazilli, annesi Sultan Nazilli, eşi, çocukları ve on binlerce vatandaş katıldı. Cenaze törenine Konya başta olmak üzere Antalya'nın diğer ilçelerinden de katılım büyük oldu. Mardin'de birlikte görev yaptığı özel harekat polisleri de cenazede hazır bulundu.
Yorum Yazın