TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Şehit polis memleketine uğurlandı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun önünde şehit edilen polis memuru Salih Eroğlu, emniyet müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.
Şehit polis memleketine uğurlandı
Fatma Güler - DİYARBAKIR / İHA - Şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf, tören boyunca gözyaşları içerisinde babasını istedi.

Fenalaşan şehidin annesi Hatice ile eşi Yağmur Eroğlu’na ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Diyarbakır-Hani karayolunda dün akşam saatlerinde eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun da içerisinde bulunduğu özel aracıyla seyir halindeyken teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olan polis memuru Salih Eroğlu için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene İl Valisi Hüseyin Aksoy, askeri erkan, İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, emniyet mensupları, şehidin annesi Hatice, eşi Yağmur ve 3 yaşındaki oğlu Yusuf ile yakınları katıldı.

Tören, şehidin cenazesinin alana getirilmesi ile başladı. Bu sırada, şehidin eşi ve annesi sinir krizleri geçirerek, cenazenin yanına gitmek istedi. Gözyaşları içerisinde feryatlar eden şehidin eşi ve annesine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Yusuf da ağlayarak, babasını istedi.

Daha sonra şehidin biyografisinin okunduğu törende konuşan İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği için gözlerini kırpmadan görev yaptıklarını belirterek, terör örgütünün bir babayı 3 yaşındaki çocuğunun yanında katlederek, ne kadar zavallı olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Bu tür saldırıların emniyet mensuplarının yıldıramayacağına dikkat çeken Taşdan, kararlılıklarının devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından şehit için dua okundu. Bu sırada şehidin yakınlarının gözyaşları ve feryatlar içerisinde ellerini semaya kaldırdığı görüldü. Daha sonra şehidin naaşının cenaze aracına taşınması için tören mangası çağrıldı. Tören mangası yerlerini alırken, şehidin yakınları da cenazenin başına gelerek, son kez tabuta sarıldı. Bu sırada, fenalaşarak, yere yığılan şehidin annesine burada da bir kez daha sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin cenazesi Ankara’nın Çubuk ilçesinde defnedilmek üzere memleketine götürüldü.
Yorum Yazın