TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şehitler için Çanakkale'ye yürüyorlar

57. Alay Yürüyüş Komitesi, bu yıl 6’ncı kez Çanakkale’ye yürüyor. Komitenin Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, Ayaklarımız çatlasa da, patlasa da asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Çanakkale ruhunu kaybetmeyeceğizdedi.
Şehitler için Çanakkale'ye yürüyorlar
Tekirdağ’dan yola çıkarak Malkara ilçesine ulaşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi, Malkara Hükümet Meydanı önünden uğurlandı.

Uğurlama törenine Malkara Kaymakamı Osman Altın, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un yanı sıra, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert ve Celal Yılmaz ile Malkara Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu ve Malkara Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Hıdır Kaya, Kızılay İlçe Başkanı Ömer Meral ve İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Albak ile çok sayıda Malkaralı katıldı.

MALKARA HALKINA TEŞEKKÜR
57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, yaptığı konuşmada, "6 yıldır Çanakkale’ye yürüyoruz. Amacımız, var olan bu birlik beraberliği, bir arada tutmak. Coşkuyu, Çanakkale ruhunu insanlarımıza kaybettirmemek. Çünkü Çanakkale bizi bir arada tuttu. Tekirdağ 57. Alay aynı zamanda Mustafa Kemal’i hatırlamaktır. Geçmişimize sahip çıkmak ve en önemlisi de en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmektir. 57. Alayın ruhu ve Çanakkale ruhu bizi bir arada tutuyor. 57. Alay’a kucağını açan Malkara’ya, Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul’a ve çok değerli Malkaralılara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"BİRLİK VE BERABEERLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK ÖNEM VERMEMİZ GEREKTİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR"
Geçen yıl 57. Alayla Haliç’e kadar yürüyen Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, bu yıl mesafeyi arttırarak Keşan’a kadar 57. Alaya eşlik etmeyi düşündüğünü söyledi. Hükümet Meydanı önündeki törende konuşan Başkan Yurdakul, Ankara’daki patlamaya dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

"Pazar akşamı Ankara’da yaşanan ve çok sayıda insanımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan patlama göstermiştir ki, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok önem vermemiz gerektiği ortaya çıkmıştır. Bu millet 101 yıl önce Çanakkale’de birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Bunu bugün de başarmak zorundayız. Bu nedenle 57. Alay Yürüyüş Komitesine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki Malkara’dasınız. Yolunuz açık olsun."

Uğurlamaya destek veren Malkara Kaymakamı Osman Altın, "Bundan 101 yıl önce ecdadımızın Çanakkale’de yazdığı destanı unutmak mümkün değil. Tekirdağ’dan yola çıkan 57. Alayın tüm neferleri bilindiği üzere Çanakkale’de şahadet mertebesine ulaşmıştır. Bu manada 57. Alayın hatırasını yaşatan, 57. Alay Yürüyüş Komitesine de bu destanı 101 yıl sonra yeniden bizlere yaşattığı için minnettarız. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Şanlı tarihimizi kendimiz unutmadığımız gibi çocuklarımıza da nesilden nesile aktarmak boynumuzun borcudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.
Hükümet Meydanındaki törenin ardından Şehitlik Caddesi boyunca yürüyerek, Şehitlik Abidesi’ne giden 57. Alay, şehitler için saygı duruşunda bulunup, ardından da İstiklal Marşını okudu.
Yorum Yazın