TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Şehzade Kayıhan Osmanoğlu, siyasete girmeyeceğini açıkladı

Sultan Abdülhamid’in 4. kuşaktan torunu olan Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu,
Şehzade Kayıhan Osmanoğlu, siyasete girmeyeceğini açıkladı
İHA - iddia edilenin aksine yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday olmayacağını açıkladı.

Cümle Sanat Yapım tarafından düzenlenen turneye destek vermek üzere Rize’ye gelen Sultan Abdülhamid’in 4. kuşaktan torunu olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, hakkında ortaya atılan yerel seçimlerde İstanbul’dan aday adayı olduğu yönündeki iddiaları İHA’ya değerlendirdi.

Şehzade, dedesi Şehzade Abdulkerim Efendi’nin siyasete girmemeleri yönünde vasiyeti bulunduğunu bu nedenle siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi.

Şehzade Osmanoğlu yaptığı açıklamada, “Sağolsun. Mustafa beye teşekkür ediyorum. Bizi Belediye Başkanlığı için adaylığa layık gördü. Ama bizim dedemiz, Şehzade Abdulkerim Efendinin bizlere bir vasiyeti var. ‘Benim çocuklarım ve torunlarım siyasete girmesinler’ demişti. Bu nedenle biz şu anda siyaseti düşünmüyoruz. İlerleyen zamanlarda bizim çocuklarımız, torunlarımız belki siyasete girebilirler ama şuan için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Çeşitli partilerden de teklifler geliyor. Rabbim hepsinden razı olsun. Ancak siyasetçilerimiz görevlerini çok güzel yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan Rabbim razı olsun. Onlarında bu ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiklerine inanıyorum. İlerleyen zamanlarda belki olabilir ama şu an için ben siyaseti düşünmüyorum” dedi.

Kayıhan Osmanoğlu yaptığı değerlendirmede, İslam ülkelerinin başına öncü bir ülke geçmesi gerektiğini savunarak, “Dünyadaki İslam coğrafyalarında Müslümanların bir bölümü zulüm görmektedir. Bunun önlenmesi için Müslüman ülkelere bir baş olması gerektiğini düşünüyorum. Müslümanların bir başı olursa her şeyin daha iyi oyacağına inanıyorum. Tüm Müslümanların da bunu kabul edeceğini umuyorum. Bunun nerede ve ne zaman olacağını bilemiyorum. Osmanlı ailesinden mi yoksa başka bir şekilde mi. Dünyadaki Müslümanların zulüm görmesinden aile olarak çok rahatsızız” diye konuştu.

Osmanlı’yı doğru anlatacak bir sinema projesi üzerinde çalıştıklarını belirten genç Şehzade, “İnşallah ‘hükümdar’ isimli sinema projemiz hızlı bir şekilde davam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın desteğini bekliyoruz. Çok sayıda tarihçi ve bilim adamları ile bir araya geliyoruz. En kısa zamanda hem halkımıza hem de tüm dünyaya doğru bir tarih anlatmak istiyoruz. Çünkü hepimiz artık tarih dizilerine nefretle bakıyoruz. Halen yanlış anlatılan diziler devam etmekte. Biz bunların önüne geçmek için sinemada önce Sultan Abdülhamid’in hayatını sonra diğer padişahların hayatlarını anlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLİĞİNDE VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLANDI
Rize’de Cümle Sanat Yapım Tiyatrocuları ile Sosyal Bilimler Lisesi’ni ziyaret edip burada öğrenciler ile sohbet eden Kayıhan öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Öğrencilerden gelen ilginç sorular zaman zaman gülüşmelere neden oldu. Bir öğrenci Kayıhan Osmanoğlu’na, “Osmanlı hanedanından olduğunuz için yapamadığınız bir şey var mı? Şehzade olduğunuz için yapamadığınız bir şey” şeklinde bir soru yönetti. Kayıhan Osmanoğlu, bu soruyu, “Bazen bana bir ayrıcalığımız olup olmadığı soruluyor. Hayır herkesin olduğu gibi bir kimliğimiz ve pasaportumuz var. Hangi sarayda ikamet ettiğimizi soruyorlar. Ben de onlara, ‘bazen Beylerbeyi Sarayında, bazen Yıldız Sarayı’nda, bazen Topkapı Sarayı'nda' diyorum. Saraylarda falan kalmıyoruz” şeklinde yanıtladı.

Bir diğer öğrenci ise tarih kitapları hakkındaki düşüncesini sordu. Kayıhan, bunun üzerine bir tarih öğretmeninin geçmişte kendisini vatan hainliği ile suçladığını belirterek, “Okul konusu açıldığımı kalbim burkuluyor. Maalesef öğrencilik yıllarımda sizin gibi olamadım ben. Benim tarih derslerim hep sıfırdı. Çünkü öğretmenler yanlış yazıyor ben doğruyu söylüyorum. Tarih öğretmenimiz benim Osmanoğlu ailesinden olduğuma pek inanamamıştı. Belli bir zaman sonra bana, öğrencisine vatan haini dedi. Bana sen vatan haininin torunusun demişti. Bu da üzücü bir olay” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın