• Genel

Sert muhalefet yapın iddiaları ilçeyi karıştırdı

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in, Menderes'in CHP'li 14 belediye meclisi üyesini topladığı sert muhalefet yapın şeklinde söylediği iddiaları İzmir'in Menderes ilçesini karıştırdı.
Sert muhalefet yapın iddiaları ilçeyi karıştırdı
Sultan Gedik - İZMİR / İHA - İddiaların ardından mecliste görüşülen ve ilçeye kazandırılması planlanan 6 halı saha ile 3 tenis kortunu içinde barındıran spor kompleksi, CHP grubunun ret oylarına takıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, geçen günlerde CHP Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü ve 14 meclis üyesi ile birlikte bir toplantı yaptı. Toplantının ardından CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in "sert muhalefet yapın, kararlar geçmesin" şeklinde meclis üyelerine talebi olduğu iddia edildi. Bu iddiaların ardından Menderes Belediye Meclisi 6 Temmuz tarihinde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, komisyondan gelen bazı kararlar görüşüldü. Meclise oylamaya sunulan ve ilçeye kazandırılması planlanan 6 halı saha ile 3 tenis kortunu içinde barındıran spor kompleksine CHP'li meclis üyeleri ret oyu kullandı. Üyeler, aynı toplantıda belediyeye personel alımıyla ilgili kararı reddetti.

BAŞKAN SOYLU'DAN SERT AÇIKLAMALAR
Kararın CHP’li meclis üyelerine takılması sonrası konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu sert açıklamalar yaptı. CHP grubuna, “Hizmet için söz verenler Menderes için çalışmayı bir kenara bırakıp bu ilçenin hizmet almaması için görev başındalar” sözleriyle yanıt veren Soylu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 6 milyon liralık yatırımla ilçemize kazandırılacak Gençlik Merkezi ve bir halı sahası olmayan ilçemize kazandırılacak 6 halı saha ve 3 tenis kortunun yapılacağı spor alanlarıyla ilgili karar 6 Temmuz tarihinde yapılan Menderes Belediyesi Meclis Toplantısında 14 CHP'li meclis üyesinin ret oyuyla ne yazık ki onaylanmamıştır. Gaflet, dalalet hatta ihanet içerisinde olanların kimin ipiyle kuyuya indiği haberlerde görülmektedir. Bu Menderesli'ye ihanettir" dedi.

"ONLAR GEREĞİNİ YAPACAK"
Çok tartışılan kararların ardından CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İhlas Haber Ajansı (İHA)'ya bir açıklama yaptı. İddialar hakkında konuşan Serter, CHP'li Menderes meclis üyeleriyle yapılan toplantının aile içi bir toplantı olduğunu ifade ederek "Bizim onlara 'sert muhalefet yapın' diye bir ifademiz olmadı. Onlar zaten gereğini yapacaktır" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın